Grad NOVSKA Službene stranice

Zahvala za vrline volonterima Grada Novske - srce i ljubav prema svom Gradu

Zahvala za vrline volonterima Grada Novske - srce i ljubav prema svom Gradu

Doprinos volontera zajednici i njihov rad je neprocjenjiv.

Njihov doprinos Grad Novska je prepoznao, Zahvalnice „za doprinos poboljšanju kvalitete života zajednice kroz volonterski angažman u manifestacijama tijekom 2019. godine", primili su predstavnici udruga, škola i pojedinci, koji su s volonterima sudjelovali u realizaciji manifestacija u Gradu.

"Pokazali ste vrline, srce i ljubav prema svom Gradu", naglasio je gradonačelnik Marin Piletić, na svečanosti dodijele Zahvalnica.

Zahvalivši se svima koji su doprinijeli svojim sudjelovanjem na organizaciji i provođenju. „sada već nacionalno prepoznatljivih manifestacija“, gradonačelnik je posebno izdvojio obilježavanja Dana grada – Lukovo, događanje kojemu je doprinos dao veliki broj volontera u promoviranju Grada Novske.

Vrlina svih volontera, samozatajnost i skromnost posebno je vidljiva u humanitarnim aktivnostima, u Gradskom društvu Crvenog križa Grada Novske, koje tijekom cijele godine, prema riječima Zorana Prpića, ravnatelja, ima 21.volontera, bez kojih ne prođe niti jedna njihova akcija. S četiri desetljeća najduži volonterski staž ima Silvija Dvoržak, umirovljena učiteljica.

Grad Novska ima i program „Uključiti  se i biti uključen“, predstavio ga je Ivan Filipović, voditelj projekta, koji je s ponosom istaknuo „veliki interes mladih u Novskoj za volontiranje“.