Grad NOVSKA Službene stranice

Započeli poslovi uređenja prostorija za Katoličku Osnovnu školu u Novskoj

Početak radova uređenja prostora Katoličke Osnovne škole u Novskoj,  koji će početkom nove školske godine primiti prvašiće, obišli su Marija Jelena Krilić, ravnateljica i časna sestra družbe “Sestara Milosrđa“ iz Novske, dekan novljanskog dekanata, župnik Milan Vidaković i Marin Piletić, gradonačelnik.

Pored ranije osnovanih, Katoličkih škola, u Požegi i Virovitici  i Katolička Osnovna škola u Novskoj započinje s radom na poticaj požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Biskup je za ravnateljicu imenovao Mariju Jelenu Krilić, časnu sestru koja je poučavala učenike prema načelima kršćanskih vrednota u Novskoj te ranije u Dubrovniku.

Tijekom mjeseca lipnja proveden je i upis učenika, a kako kaže ravnateljica, „uskoro se raspisuje i natječaj za prijem djelatnika“.

Grad Novska je kroz razgovor s biskupom i mjerodavnim crkvenim vlastima dogovorio uređenje do sada neuređenih prostora Sportske dvorane Srednje škole Novska i za te poslove odvojio 307 tisuća kuna plus PDV. Radove izvodi novljanska tvrtka „Venka gradnja“.