Grad NOVSKA Službene stranice

Započeli radovi na 3. etapi sanacije odlagališta

Započeli radovi na 3. etapi sanacije odlagališta "Kurjakana"

Radovi na trećoj etapi sanacije odlagališta "Kurjakana" započeli su nedugo nakon potpisivanja Ugovora s izvođačem radova. Djelatnici tvrtke "Eurco" iz Vinkovaca su odmah u drugoj polovici 12-og mjeseca započeli s prvim radovima čija sveukupna vrijednost iznosi oko 8 milijuna kuna. Prema riječima Maria Mlinara, inženjera gradilišta vinkovačke tvrtke "Eurco" u tijeku je prebacivanje otpada i formiranje tijela odlagališta u projektirane gabarite.

"Faza prebacivanja otpada će, ukoliko vremenske prilike dozvole, biti završena za otprilike 15-ak dana" – istaknuo je Mario Mlinar. Ugovoreni rok za dovršetak radova na trećoj etapi sanacije odlagališta "Kurjakana" je 10 mjeseci, no inženjer gradilišta ističe kako završetak radova očekuju puno ranije, odnosno do kraja mjeseca lipnja.

Radove je obišao i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji se uvjerio kako se, unatoč lošim vremenskim prilikama, planirani radovi izvršavaju sukladno ugovornim obvezama. "Početak ovih radova opravdava u potpunosti Priznanje koje smo dobili od Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Sanacijom ove deponije ponovno ćemo biti među prvima u RH koji su ispunili sve obveze i naputke EU, koji nalažu kako će od 1. siječnja 2018. godine odlaganje otpada na neusklađenim odlagalištima biti zabranjeno" – dodao je gradonačelnik Klasan.