Grad NOVSKA Službene stranice

Započeli radovi na objektu nove mrtvačnice u Brestači

Započeli radovi na objektu nove mrtvačnice u Brestači

Nakon što su 30, kolovoza gradonačelnik Marin Piletić i Petar Majdandžić, vlasnik građevinsko-uslužnog obrta PE-GRA potpisali ugovor o gradnji nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači, u utoran, polaganjem kamena temeljca radovi su i započeli.

Podsjetimo, vrijednost radova 1.456.643,00kn bez PDV-a, odnosno 1.820.803,75kn sPDV-om, a sklopljen je na na 8 mjeseci, dok je rok za izvođenje radova 5 mjeseci, a tvrtka PE-GRA, prema riječima vlasnika, držat će se dogovorenog roka.

O važnosti ovog objekta za ovo naselje govorila je Ljerka Vukelić, predsjednica Mjesnog odbora Brestača, a kamen temeljac položio je gradonačelnik Marin Piletić. Prema riječima gradonačelnika, mrtvačnice su dio tužnih trenutaka, oproštaja od pokojnika, potreba obitelji i mještana da se dostojno opraštaju od svojih najmilijih, ali i  važan dio komunalne infrastrukture Kamen temeljac je blagoslovio vlč. Perica Matanović, župnik župe bl. Alojzija Stepinca.

Inače, mrtvačnica u Brestači druga je od tri u planiranoj gradnji takve infrastrukture na novljanskom području. Lani je tako otvorena mrtvačnica u Voćarici čiju je gradnju s 890.000 kuna financirao također Grad Novska iz svog proračuna, a nakon gradnje mrtvačnice u Brestači preostaje još sagraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac.