Grad NOVSKA Službene stranice

Započeli radovi na vodovodnoj mreži kroz samo središte grada

Započeli radovi na vodovodnoj mreži kroz samo središte grada

Krajem tjedna započeli su radovi na postavljanju novih vodovodnih cijevi, od zgade banke prema pivnici, odnosno Ilirskoj ulici, u dužini oko 400 metara. Poslovi uklanjanja popločenja, iskapanje zemlje i postavljanje cjevovoda  odvijati će se uz šetnicu kroz središte grada, a potrajali bi do početka travnja, do kada je u planu vraćanje površina u prvobitno stanje.

Očekuje se da će radovi u najužem centru potrajati dvadesetak dana, a kako će za vrijeme izvođenja zahvata, biti otežano kretanje površinom, Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska, zamolio je građane za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović

Postavljanje novih cijevi za vodoopskrbu kroz središte Novska, dio je projekta „Aglomeracije Novska“. Projektom se postavlja nova vodovodna infrastruktura u dijelovima  Novske,  od predviđenih 13 kilometara do sada je ugrađeno i obavljeno više od pola radova.

Nakon ulica Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira i Kolodvorskoj ulici, gdje je cjevovod funkcionalan, traju radovi u Osječkoj ulici. Radovi su započeli kod nekadašnjih pogona mlina prema centru grada, završeni su s jedne strane, a na druge strani ulice, dospjeli su do raskrižja Osječke i ulice Kralja Zvonimira.

Osim postavljanja novih vodovodnih cijev kojima se mijenja stari vodovod, kroz projekt „Aglomeracije Novska“, vrijednog preko 123 milijuna kuna, kroz naselja od Starog Grabovca do Rajića, izvođač radova, tvrtka „Palir“, rade na kanalizacijskoj odvodnji, a projekt predviđa i uređaj za  pročišćavanje otpadnih voda.