Grad NOVSKA Službene stranice

Započeo rad zimske službe na novljanskim cestama

Započeo rad zimske službe na novljanskim cestama

Zimska služba novljanskog komunalnog poduzeća "Novokom" je u srijedu, 16. studenog organizirala postrojavanje strojeva i pripadajuće opreme, koju posjeduju i koriste tijekom sezone dežuranja i brige o cestama u vrijeme zimskog perioda.

Direktor "Novokoma" Vinko Debeljak ističe kako "Novokom" raspolaže s dva traktora, jednim kamionom i malim traktorom, te da u slučaju većih potreba za aktivnostima u radu zimske službe mogu koristiti i kombinirku, katerpilar i mali bob cat za čišćenje pješačkih staza, odnosno skučenih prostora. "Strojevi i oprema su ispravni i u funkciji, a osim toga, u ovom trenutku raspolažemo s 40-ak tona soli, što je dovoljno za prve količine snijega koje očekujemo na području Grada Novske" – naglasio je direktor Novokoma Vinko Debeljak.

S radom zimske službe upoznao se i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je istaknuo kako su djelatnici Novokoma spremni za zimske uvjete koji će uslijediti, naglasivši kako je važno građanima omogućiti bezbrižno prometovanje gradskim ulicama.