Grad NOVSKA Službene stranice

Započinju završni radovi na vanjskom i unutarnjem uređenju Kulturnog centra za mlade u Jazavici

Nakon završetka vanjskih radova, potpisivanjem Ugovora za izvođenje poslova, započinju i radovi na unutarnjem uređenju nekadašnje škole u naselju Jazavica, za Kulturni centar za mlade.

Ugovor su u četvrtak, 11. ožujka u Novskoj potpisali, Marin Piletić, gradonačelnik i Davor Alaber, direktor pleterničke tvrtke „Gradnja Alaber“, izabrane za izvođača radova nakon natječaja.

Radovi na Kulturnom centru za mlade obuhvaćaju, zemljane, zidarske i betonske radove, izvedbu instalacija vodovoda, kanalizacije i struje te unutarnje uređenje, ugradnja stolarije i sanitarnih uređaja, a unutrašnjost će biti opremljena i novim namještajem, sanitarnom i kuhinjskom opremom. Sredstva za rekonstrukciju su iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stavljanjem u funkciju objekta nekadašnje škole u Kulturni centar za mlade u Jazavici, izviđači IO „Zelena patrola“ Rajić dobivaju primjerene i u potpunosti uređene prostore za Međunarodni kamp „Dupin“, za okupljanje izviđača iz Europe tijekom ljeta i godine.

Osim njih, prostore će koristi mještani za razne aktivnosti, edukacije, folklorna društva i udruge.