Grad NOVSKA Službene stranice

Završen projekt  izmjere Katastra nekretnina za K.O. općinu Novska nova – zona 1

Završen projekt izmjere Katastra nekretnina za K.O. općinu Novska nova – zona 1

Grad Novska i Državna geodetska uprava,  uručenjem Odluke o stavljanju u službenu uporabu katastarskog operata Katastra nekretnina za K.O. općinu Novska nova –zona1,  uspješno su završili  još jedan zajednički projekt.

GradonačelnIKU marinu Piletiću, odluku je uručio Antun Vidaković, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave. Tom prigodom podsjetio je kako se s katastarskom izmjerom K.O. Bročice i Novske, krenula  2008. godine, radi sređivanja nekretnina na području Grada Novske, što je doprinijelo sređivanju zemljišnih knjiga i upravljanja prostorom, važnim i za pokretanjem svih gospodarskih djelatnosti.

S geoinformatizacijom prostornih podataka  Grada Novske započelo se još devedesetih godina prošlog stoljeća. Novska s time ne zaostaje niti za daleko razvijenijim europskim gradovima, a u nekim segmentima je i ispred mnogih. Osim toga Prostorni ili geografski informacijski sustava dostupan je i na službenim  web stranicama Grada Novske

 

Višenamjenski prostorno informacijski sustav je  u funkciji upravljanja prostorom  i  omogućuje  bržu i bolju dostupnost zemljišnih podataka, podataka o katastru, digitalni orto-foto, Prostorni  i Urbanistički plan uređenja, kućne brojeve i imena ulica.

- Ova Odluka o službenoj uporabi za K.O. općinu Novska nova – zona 1, sadrži i  Katastarski plan u digitalnom obliku i popis katastarskih čestica, rekao je gradonačelnik Piletić.