Grad NOVSKA Službene stranice

Završen projekt pomoći braniteljima „Osnažimo branitelje Grada Novske“

Završen projekt pomoći braniteljima „Osnažimo branitelje Grada Novske“

Od rujna prošle godine u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, partnerstvu s Gradom Novska i  Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata provodio se projekt „Osnažimo branitelje Grada Novske“, nositelj projekta bila je HVIDRA Novska.

Projekt  je financiralo  Ministarstvo hrvatskih branitelja s ciljem  „psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, stradalnika i članova obitelji smrtno stradaloga i nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

U projektu je sudjelovao tim liječnika, psihijatrica Ana Marija Milun i Zdenka Borko Ivandić te Adela Matušin i Aleksandra Cigrovski, medicinske sestre. Održano je više predavanje i radionica, kakao je kazala psihijatrica Ana Marija Milun, o najčešćim oblicima poteškoća, anksioznosti, tjeskobi, depresiji i strahu, te kako ublažiti ove probleme.

Kao dio projekta „Osnažimo branitelje Grada Novske“, za hrvatske branitelje je u Pučkom otvorenom učilištu Novska provedena tromjesečna edukacija za rada na računalu.

Svima koji su sudjelovali u provedbi projekta zahvalio se Ivica Vulić, predsjednik HVIDRE i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika.