Grad NOVSKA Službene stranice

Završena rekonstrukcija pješačkog nogostupa u ulici Kralja Tomislava

Dolaskom ljepšeg vremena započelo se i s građevinskim radovima na području Grada Novske, posebice s asfaltnim radovima. Sanacija pješačkog nogostupa u ulici Kralja Tomislava započeta je krajem studenog prošle godine, a radovi su završeni u utorak, 21. ožujka kada je postavljen i zadnji sloj asfalta. Završnim asfaltnim radovima nazočili su gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, te programski partneri Vinko Debeljak (HSP) i Antun Maruski (SDP).

Izvođač radova na sanaciji spomenutog pješačkog nogostupa bila je novljanska tvrtka "Big boys gradnja", čiji je vlasnik Mario Kozić naglasio kako projekt nisu mogli realizirati ranije zbog izrazito dugog perioda niskih temperatura. Rekonstrukcija ovog pješačkog nogostupa, širine 1,20 metara i 600 metara dužine, vrijedna je oko 500 tisuća kuna. "Prema projektu predviđena je rekonstrukcija i sanacija nogostupa, uklonjen je kompletan stari nogostup koji je oko 50 godina bio u funkciji" – istaknuo je vlasnik tvrtke Mario Kozić.

Gradonačelnik Vlado Klasan naglasio je kako je zadovoljan, unatoč tome što je loše vrijeme pokvarilo  dinamiku završetka radova, jer je uređenju nogostupa u ulici Kralja Tomislava privedeno kraju. "Ovo je primjer rada prema novim standardima na 1,20 metara širine nogostupa, u fazi realizacije trenutno je i pješački most u Rajiću, a svi ovi radovi rezultat su sustavnog ulaganja" – izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan.