Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak energetske obnove Mjesnog doma u Novoj Subockoj

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi Mjesnog doma u Novoj Subockoj, završetak poslova koje izvodi novljanska građevinska tvrtka „Venka gradnja“, očekuju se krajem veljače.

Kako kaže Mario Pranjić, direktor tvrtke, na domu su obavljeni sveobuhvatni radovi energetske učinkovitosti  postavljanjem vanjske ovojnice zgrade, izolacija tavana i stropova u dvorani, novi sustav grijanje s grijaćim tijelima, ugrađena je štedna rasvjeta i na dijelovima doma postavljena je nove stolarije. 

Nakon energetske obnove i cjelovitog uređenja Hrvatskog doma u Brestači i njegovog okoliša,  Dječjeg vrtića „Radost“, unutarnjeg i vanjskog uređenja Osnovne škole Novska i Školske sportske dvorane, energetske obnove poslovno stambene zgrade u ulici Kralja Tomislava, Mjesni dom u Novoj Subockoj, još je jedan objekt na području Grada Novske koji je dobio učinkovitu energetsku zaštitu.

 

Prema riječima Miše Tušeka, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje, u narednom periodu planirani su i radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Rajiću. Investicija je vrijedna 6,6 miliona kuna.

U planu je i uređenje ostalih Mjesnih domova po naseljima. U realizaciji dosadašnjih projekata partner Gradu Novska bio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

U razgovoru s Mariom Pranjićem,  direktorom „Venka gradnje“, izvođačem radova na poslovnoj zgradi tvrtke „Vodovod“ Novska u Poduzetničkoj zoni Novska, rečeno je, da su u siječnju radovi nastavljeni postavljanjem stolarije, unutarnjim uređenjem zgrade s potrebnom instalacijama, a nakon tih poslova slijedi toplinska izolacija.

Izgradnja Uprave zgrade financirana je iz sredstava Vodovoda, s oko 3 milijuna kuna, a njen završetak prema planiranom roku je srpanj 2019. godine.

 

Za podsjetiti je i proširenje djelatnosti Novokoma, kojom su preuzete usluge tehničkog održavanja za više stambenih objekata u gradu, kao i planirana energetska obnova više objekata u središtu grada, za što će se sredstava tražiti kandidiranjem kroz Fond za zaštitu okoliša ili bespovratne europske fondove.