Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak radova na Domu u Brestači, uređuje se i okoliš za više parkirnih mjesta

Pri kraju su radovi na vanjskom i unutarnjem dijelu doma u Brestači.  Veći poslovi obavljeni su prije nekoliko godina, vanjsko i unutarnje uređenje, dogradnja i postavljanje nove stolarije, a nakon ovih zahvata, dom u Brestači dobiva novi ljepši izgled. Ovim se završava i energetska obnova ovog mjesnog doma i koji će uskoro biti predan na korištenje mještanima. Investitor uređenja je  Grad Novska, radova je izvodila  građevinska tvrtka „Venka gradnja d.o.o.“  iz Novske.

Usporedno s radovima na domu, u tijeku su i poslovi na sanaciji kanala i  klizišta pokraj doma. Kako kaže Tomislav Naglić, voditelj Ispostave Hrvatskih voda u Novskoj, izvode se radovi na dubokom kanalu u dužini od oko 80 metara, ugrađuje se 40 metara cijevi većeg profila za propust vode, a u gornjem dijelu izraditi će se obloženi otvoreni kanal za odvodnju površinskih voda. Djelatnici „Vodoprivrede“ Novska, koji izvode radove,  pripremiti će i 800 metara prostornih površine pokraj doma za parkiralište.

Radi se o investiciji Hrvatskih voda,  na sanaciji okoliša posebno je zadovoljan Đuro Tahija, mještanin i prvi susjed pokraj doma koji je i dio svojeg posjeda dao Gradu, „samo kako bi  ovaj prostor konačno nakon izgradnje doma još u prošlom stoljeću bio ljepši, a ovim se dobivaju i dodatna mjesta za parkiranje“.

U dijelu doma je i vatrogasno spremište DVD-a Brestača, a nakon dodatnih zahvata i rada na vanjskoj fasadi, spremište će dobiti i nova ulazna vrata.  Gradilište je obišao i gradonačelnik Marin Piletić sa suradnicima.

Osim Mjesnog doma u Brestači, u planu je energetska obnova Vatrogasnog dom DVD-a Novska, te Društvenih domova u Bročicama i Novoj Subockoj.