Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak radova na kanalizacijskoj odvodnji u Novoj Subockoj

Izgradnji kanalizacijske odvodnje kroz naselje  Nova Subocka je pri kraju. Poslovi koji su krenuli sredinom prosinca 2017. godine, nastavljeni slijedeće godine od željezničkog prijelaza kroz selo, do raskrižja s županijskom,  kopanjem i postavljanjem cijevi profila 300 mm početkom ove godine.

Trenutno su u tijeku radovi prema Lipovljani, u dužini oko 1,5 kilometra djelatnici  tvrtke „Koming“ d.o.o. iz Koprivnice, postavljaju orebrene cijevi i šahte , a uređuju i odvodni kanal pored ceste nakon polaganja cijevi u iskope kao i ulazne mostove za domaćinstva.

 

Planirano je postavljanje odvodnje i sa suprotne strane ceste kao i izgradnja uređaja za pročišćavanje.

 

Vrijednost ovih radova kanalizacijskog sustava odvodnje je 4,5 milijuna kuna, financiranih sredstvima  Hrvatskih voda i Grada Novske u omjeru sufinanciranja 80/20 posto.

 

Hrvatske vode doprinose da se stanovništvu  poboljša komunalni standard

Hrvatske vode su jedan od velikih ulagača na području Grada Novske, u zadnjih skoro dvije godine financirali  su više projekata, čime su doprinijeli da se stanovništvu  poboljša komunalni standard.

 

Direktor, komunalnog poduzeća „Vodovod“ Novska, Mario Filipović, podsjeća na projekt  Aglomeracija Novske,  jedan od najvećih zahvata na komunalnoj infrastrukturi, koji će se sufinancirati bespovratnim sredstava u visini oko  sto milijuna kuna.

 

Radi se o kapitalnom  projektu, o 42 kilometra kanalizacijske mreže od Novske od Rajića, kroz naselje Bročice, rekonstrukciji kanalizacijske mreže unutar Novske, kao i izgradnji pročistača otpadnih voda.

 

Tvrtka „Vodovod“ u Poduzetničkoj zoni „Novska“  započele je vlastitim sredstvima građenje svoje upravno poslovne zgrade. Prema riječima direktora Maria Filipovića, radovi su nakon zimske stanke nastavljeni, postavljena je stolarija, vanjska energetske ovojnica, a kreće i unutarnje žbukanje. Završetak radova koje izvodi novljanska tvrtka „Venka gradnja“ očekuje se u srpnju,  a nakon toga preseljenje ureda i tehničkog održavanja u novu zgradu.