Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak rekonstrukcije 4,3 kilometra županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

Završetak rekonstrukcije 4,3 kilometra županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

Započeti radovi na rekonstrukciji kolničkog traka u listopadu prošle godine, na županijskoj cesti ŽC 3249, od naselja Plesmo – Stara Subocka, ovih dana se nastavljaju. Do sada su obavljeni radovi, proširenje cestovnog traka na oko 5 metara, posebno u zavojima, uređenje odvodnih kanala i ruba površine uz cestu te asfaltiranje proširenih dijelova.

Radi se oko 4,3 kilometra uređenja županijske ceste, a s prethodno završenim radovima u dužini 2,7 kilometra kroz naselje Plesmo ukupno će se obnoviti 7 kilometara ove važne prometnice.

Nakon završetka zimskog perioda izvođači radova su ponovno na terenu i do kraja mjeseca prema najavi predstavnika Zajednice izvođača radova, nanijeti će se dva sloja asfalta, postaviti potrebna signalizacija i poslovi bi trebali biti završeni.

Prije početka završnih poslova, gradilište ceste obišli su, Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a, Martin Piletić, gradonačelnik i predstavnici izvođača.

Rečeno je, radove je financirala Županijska uprava za ceste i Grad Novska, a istaknuli su kako je kroz ovo partnerstvo „u protekle četiri godine mandata, ŽUC i Grad Novska rekonstruirali većinu županijskih cesta, a uz ulice i odvojke u proteklih četiri godine, rekonstruirano je i uređeno oko 15 000 metara prometnica na području Grada Novske“.

Županijska cesta ŽC 3249, Plesmo – Stara Subocka, važna je ne samo mještanima, već i posjetiteljima Parka prirode Lonjsko polje, a posebno otvaranjem Pristaništa „Strug“ u Plesmu, povećanim brojem dolazaka gostiju i interesom za vožnju čamcima na solarni pogon Velikim Strugom.

Završetak asfaltiranja ceste dolazi u pravo vrijeme, pred početak turističke sezone.