Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak uređenja potoka u naselju Jazavica

Uređenjem  potoka u odvojku „Babić sokaka“ u naselju Jazavica, prestaju brige stanovnika tog odvojka. Ovih dana završava se uređenje, proširenje korita toka potoka, a preko njega izgrađeno je nekoliko betonskih mostova s većim propustima za lakše protjecanje vode.

Potok je godinama predstavljao opasnost i zadavao je brige vlasnicima kuća u odvojku. Nekoliko puta proteklih godina, kod velikih oborina vodena bujica plavila je imanje, a posebno kritično bilo je kod kuće višečlane obitelji Došen s malom djecom.

Jedan od stanovnika Babić sokaka, Dragan Došen, zadovoljan je što su radovi pri kraju, nada se kako nakon toga njegova, kao niti 14 drugih obitelji koji u tom dijelu imaju kuće, neće morati strahovati od vodenog vala koji bi ugrozio njihove kuće.

Problem koji nije riješen u proteklih četvrt stoljeća, koji nije otklonila ni jedna bivša, a niti gradska vlast u proteklom mandatu, iako su stanovnici sokaka tražili pomoć,  bio je prioritet ove gradske uprave i sada se rješava.

Trasu potoka na kojoj su izvedeni radovi obišao je gradonačelnik Marin Piletić i Tomislav Naglić, predstavnik Hrvatskih voda Ispostave Novska, sa suradnicima. Vrijednost  investicije je oko pola milijuna kuna, a kako se moglo čuti, daljnjom suradnjom Grada i Hrvatskih voda, mogu se očekivati i drugi zahvati na području gradskih naselja i u samoj Novskoj.