Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak uređenja prostora i najava početka gradnje drugog dječjeg vrtića na Ukladama

Do izgradnje novog dječjeg vrtića u Novskoj, a radi nedostatka kapaciteta za smještaj djece i potrebe roditelja koji podnose zamolbe za čuvanje njihove djece u vrtiću, pronađena je alternativna lokacija.

Kako mogućnosti smještaja djece u Dječjem vrtiću „Radost“, nakon prije više godina urađene dogradnje i proširenja, prostora nije bilo dovoljno, pristupilo se traženju dodatne lokacije i prostora u koji bi bile smještene dvije grupe djece.

Zadnjih godina izvan primarnog programa ostajalo je bez smještaja i do pedesetak djece, pa je gradska uprava postigla dogovor oko uređenja dijela Župne kuće župe Bl. Alojzija Stepinca.

U tijeku su završni radovi, djelatnici građevinske tvrtke „Komljenović“ poslove na preuređivanju trebali bi završiti u dogledno vrijeme, a djeca krenuti u vrtić do kraja godine. Brigu od djecu preuzeti će 4 odgojiteljice, za koje je proveden natječaj oko zapošljavanja.  

Prema ranijim najavama, gradonačelnik Marin Piletić, potvrđuje početak izgradnje toliko potrebnog novog Dječjeg vrtića na lokaciji gradskog dijela Uklade i završetak u narednoj godini.