Grad NOVSKA Službene stranice

Živnulo u Poduzetničkoj zoni Novska – traju pripreme za aglomeraciju i radovi na pogonu tvrtke  „PHYOX“

Živnulo u Poduzetničkoj zoni Novska – traju pripreme za aglomeraciju i radovi na pogonu tvrtke „PHYOX“

Svi koji su nedavno prošetali ili se provezli Poduzetničkom zonom Novska, zapazili su završenu upravnu zgradu tvrtke „Vodovod“ Novska, djelatnike koji su ovaj tjedan započeli i preseljenje iz dosadašnjih prostora.

Nedaleko od zgrade Vodovoda, od početka tjedna nalazi se i nekoliko teških radnih strojeva i kontejnera tvrtke Palir d.o.o, izvođača radova „Aglomeracije Grada Novske“, koji će uskoro krenuti s  jednim od najvećih zahvata, izgradnjom i rekonstrukcijom sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Novske.

Ovaj tjedan postavljeno je i 12 nosećih betonskih stupova buduće hale za proizvodnju algi tvrtke „PHYOX“. Uz pomoć dizalice na ranije pripremljena mjesta, nosače buduće krovne i konstrukcije hale postavljali su djelatnici  „Međimurja PMP“ iz Čakovca, tvrtke gdje su izrađeni elementi.

Dok građevinci „KIM gradnje“ iz Lipovljana završavaju ostale pripremne poslove, od slijedećeg tjedna kreće montaža krova i zidnih obloga.

Tvrtka  Phyox je fokusirana je na proizvodnju mikroalgi, za prehrambenu, farmaceutsku, kozmetičku i medicinsku industriji, a proizvodnja u pogonima planirana je od kolovoza 2020. godine.