Grad NOVSKA Službene stranice

Zmajko za PD „Zmajevac“ Novska

Članovi DLAN-a Novska uručili su u subotu, 17.12.2016. godine vrlo neobičan i lijep dar članovima PD „Zmajevac“ Novska. Izradili su maskotu Zmajka kako bi pratio planinare na njihovim pohodima. U izradi Zmajka sudjelovali su Mirko Lauter, Miro Margetić koji ga je oslikao, a završne radove obavio je Žan Žafran, predsjednik DLAN-a Novska.

DLAN-ovci su Zmajka uručili planinarima neposredno prije polaska na planinarski pohod „Fokinom stazom 1991.“ od Pakraca do Omanovca, tako da je Zmajko odmah „odradio“ i svoj prvi pohod i postao prava atrakcija na Omanovcu. 

Planinarski pohod „Fokinom stazom 1991.“ organizira PD „Psunj“ Pakrac već 21. godinu u spomen na poginule hrvatske branitelje, a staza je dobila ime po  Marijanu Kulhavi zvanom Foka (Pakrac09. studenog 1956. - Pakrac, 29. prosinca 1991.), pukovnikHV-a, koji je bio  zamjenik zapovjednika 76. samostalnog pakračkog bataljuna i jedan od heroja obrane Pakraca. Foka je bio i član PD „Psunj“ Pakrac i ovim pohodom mu sadašnji članovi odaju počast i priznanje.

„Bio je ovo posljednji pohod u ovoj godini, i sada smo sve svoje snage usmjerili na pripremu Novogodišnjeg pohoda PD“Zmajevac“ Novska, koji će se održati 15. siječnja 2017. godine, kao završna manifestacija u okviru Adventa u Novskoj“-rekla nam je predsjednica Melita Mihalić. Tada će i Zmajko doći do punog izražaja, jer ćemo ga predstaviti svim našim članicama i članovima.