Grad NOVSKA Službene stranice

Pitanja gradonačelniku
Zadnjih mjesec dana
 • 08.05.2017.

  Poštovani, zanima me smije li susjed koji je nabavio novog psa, istog držati na kratkom lancu? Naime, kada gosodin nije kod kuće psa veže na lanac, a nerijetko životinja nema vode u posudici. Nadalje, zanima me kojim je pravilnikom propisano držanje domaćih životinja u Novskoj. Susjedi u Ulici A. Knoppa imaju veći broj kokoši koje šetaju uokolo, a u toplojim mjesecima smeta nam smrad njihova izmeta. Ne radi se tu o pet kokoši za osobne potrebe, već o većem broju njih, te se prodaju njihova jaja i uzgajaju se pilići koji se potom kolju i također prodaju. ne ulazim dalje u problematiku postoji li dozvola za tu prodaju ili ne, samo želim da se kokoši propisno drže i čiste kako ne bi smrdile, jer se u ljetnim mjesecima zbog tog smrada ne može sjediti u dvorištu, a broj muha je nevjerojatan. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam vas s poštovanjem.

  Poštovana,
   

  slučaju zanemarivanja životinje (prehrana, neprikladan smještaj, lanac urezan u meso, vidljivo bolesna životinja, sumnja da životinja nije cijepljena protiv bjesnoće i sl.) nadležnoj veterinarskoj inspekciji pismenim putem upućuje se prijava u kojoj treba navesti što više detalja koji upućuju na kršenje Zakona o zaštiti životinja.

   
  Što se tiče zabrana držanja životinja (kokoši)i Odlukom o komunalnom redu Grada Novske nije zabranjeno držanje istih u navedenoj ulici, međutim definirane su obveze redovitog čišćenja i održavanja samih objekata predviđenih za smještaj životinja (kokoši). Molimo Vas da se obratite komunalnom redaru gosp. Hrvoju Vuliću kako bi mogli točno znati o kojoj se lokaciji točno radi. Kontakt broj 098/430 187.
  Prikaži / sakrij odgovor
 • 04.05.2017.

  Poštovani, planira li Grad Novska prijaviti natječaj za potporu iz EU fondova za gradnju posjetiteljskog centra na ulazu u Lonjsko polje, poput onih u Repušnici i Osekovu? Voljela bih razgovarati o toj temi s Vama, te Vam dati svoje prijedloge i rješenja. Lijepi pozdrav,

  Poštovana, 

  za posjetiteljske centre vezano za zaštićene dijelove prirode prihvatljivi prijavitelji su ustanove koje upravljaju predmetnom zaštićenim područjima - u navedenim primjerima Park prirode Lonjsko polje.

  Svakako smo otvoreni za sve dobronamjerne prijedloge te Vas molim da nazovete tajnicu gradonačelnika na broj 691-515 kako bismo dogovorili zajednički sastanak.

  Prikaži / sakrij odgovor