Grad NOVSKA Službene stranice

Pitanja gradonačelniku
Zadnjih mjesec dana
 • 07.04.2017.

  Poštovani, Zanima me da li Grad Novska daje subvencije za mlade poljoprivrednike?Ne mislim na mjere ruralnog razvoja nego općenito poticanje Grada na poljoprivredu.Ako postoji išta takvo,komu se obratiti?Hvala!! Lijep pozdrav..

  Poštovani,

   

  mladi poljoprivrednici se mogu javiti na sve mjere unutar Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Novske koji vrijedi za razdoblje 2016. – 2020. godine. Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za 2017. godinu bio je otvoren od 13. veljače do 17. ožujka 2017. godine, te je u fazi razmatranja pristiglih Zahtjeva.

  Grad Novska je od lipnja 2013. godine do danas za poljoprivredu izdvojio 1.769,154,47 kuna te smo zauzeli 3. mjesto u RH prema proračunskim izdvajanjima za poljoprivredu. Sredstva se odnose na :

  potpore poljoprivrednoj proizvodnji, subvencija za umjetno osjemenjivanje goveda, krmača i nazimica, biljna proizvodnja, stručno usavršavanje i edukacija, pčelarstvo, stočarstvo, govedarstvo, konjogojstvo, ovčarstvo i veterinarske usluge…

  Mladim poljoprivrednicima preporučamo da se jave na mjeru 4.6. Potpora za edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednika.

  Link za Program potpora: http://novska.hr/UserFiles/file/gospodarstvo/PROGRAM-potpore-poljoprivredi-i-ruralnom-razvoju-NOVSKA-2016.-2020..pdf

  Za informacije o pojedinoj mjeri slobodno se javite u Upravni odjel za poljoprivredu komunalni sustav i prostorno uređenje u sobu 107 ili na telefon 691 527.

  Prikaži / sakrij odgovor
 • 07.04.2017.

  Poštovani.. gradonačelniče ..mene zanima zašto nikoga nezaposlite na MIROVINSKO kako je gospođa Anđa otišla u mirovinu? Jer ovo je katastrofa zvala sam Sisak i rekli su da se vama obratim.

  Poštovani,

  u više navrata sam razgovarao s ravnateljem HZMO-a gospodinom Bulajom u Zagrebu i gospođom Gobac iz područnog ureda u Sisku na temu HZMO u Novskoj. U potpunosti Vas podržavam i razumijem te sam se i osobno uvjerio u problem stvaranja gužve u uredu u Novskoj.

  HZMO nije u nadležnosti Grada Novske te kao jedinica lokalne samouprave ne možemo zaposliti osobu jer se ne radi o gradskoj ustanovi. Unatoč tome što HZMO nije u nadležnosti grada Novske, radimo na tome da se riješi problematika i izađe u susret korisnicima s područja grada Novske.

  Nadamo se da će se naša dobronamjerna sugestija prihvatiti te će mjerodavni  iz Zagreba i Siska u što kraćem roku pronaći rješenje za ured u Novskoj za dobrobiti svih korisnika.

  Prikaži / sakrij odgovor