Grad NOVSKA Službene stranice

Pitanja gradonačelniku
Zadnjih mjesec dana
 • 15.03.2017.

  Poštovani zanima me kada će početi kopati onaj preostali tok potoka kroz Staru Subocku od škole pa nizvodno do mosta kod Sigetca.Jedino je taj dio ostao nereguliran i to kroz samo selo pa bi bilo ljepše za vidit a i velike erozije stvaraju vode kod povišenog vodostaja potoka.Pozdrav

  Poštovani,

  Planom radova za 2017 god. predviđena su sredstva za izvođenje radova baš na spomenutoj lokaciji.

  Radovi će obuhvatiti pored izmuljenja i izradu obaloutvrde uzvodno od mlina. Terminski plan izvođenja možemo očekivati u vrijeme najmanjeg protoka potoka Subocke, tj. u ljetnim mjesecima.

  Prikaži / sakrij odgovor
 • 14.03.2017.

  Poštovani gradonačelniče zašto optima telekom ima slab signal na području grada Novske?

  Poštovani,

  Vaše pitanje biste trebali postaviti Optima telekomu koja je nadležna u ovom slučaju. Svakako smo stava da pružatelj usluga mora osigurati adekvatne uvjete svim korisnicima na području Grada Novske

  Prikaži / sakrij odgovor
 • 07.03.2017.

  G. gradonačelniče, kao što znate, u tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze u ul. kralja Tomislava preko pruge prema Bročicama. Trpjeli smo cijelu zimu razrovanu ulicu, vrijeme je sada pogodno, ali se ne asfaltira, niti znamo kada će, ali još gore od svega je to što su nam ulazi u dvorišta raskopani. Ne treba biti naročito pametan pa vidjeti da se nečiji ulazi sređuju, a mi ostali borimo se s blatom jer je sada daleko gore nego prije. Zanima me koji su to kriteriji po kojima se određuje kome će se ulazi srediti, odnosno, barem dovesti u prvobitno stanje? Bune se i drugi susjedi, svi već su prilično ogorčeni i neće dozvoliti da ostavite razrovane, tek ovlaš nasute ulaze. Tražili smo da nas se kontaktira da se i ti ulazi, uz neku razumnu cijenu asfaltiraju, ali do danas ništa. Ovo razvlačenje radova i selektiranje ljudi sada je već zaista sramotno!

  Poštovani,

  radovi na asfaltiranju nogostupa bili su planirani za 06.03. no radi kiše cijeli vikend i danas to nije bilo moguće početi. Naime, radi osiguravanja tehničke ispravnosti izvršenih radova, za kvalitetno asfaltiranje je potrebno da od kiše protekne najmanje tri dana do početka  nanošenja asfaltnog sloja.

  Sve je spremno za završnu fazu asfaltiranja i čim se ostvare navedeni uvjeti, radovi ce biti izvedeni.

  Grad Novska nikoga ne selektira, nego će svima, bez iznimke, biti nasipano od kolnika pa do nogostupa. Ukoliko stanari žele dodatne radnje, o svom trošku, mogu se dogovoriti s izvođačem radova.

  Prikaži / sakrij odgovor
 • 01.03.2017.

  dal mi mozete pomoci grad novska sa jednokratnoj pomoci ja zivim sa 350kn socijalne pomoci koje mi nisu dovoljne za zivot mama mi prima mirovinu od 2000kn mj i placa sve racune i koje nam nisu dovoljne za zivot ja sam nesbosoban za posao brebolijo sam megitis imam problema sa ocima i kicmom a u centru nemam nikaka prava pa vas molim za pomoc ako je moguca i da mi odgovorite putem poste na adresu 1 svibnja 1995 kb 103 rajic 44323 rajic broj mob 091 73 78 402 hvala vam nenad janjic

  Poštovani,

  molimo Vas da se u vezi Vašeg pitanja obratite u nadležni Upravni odjel za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu, soba br. 208 kako bi se neposrednim uvidom u Vašu financijsku situaciju utvrdilo imate li pravo na vrstu pomoći kakvu tražite.

  Prikaži / sakrij odgovor