Grad NOVSKA Službene stranice

 Europski mediji hvale hrvatski projekt gaming inkubatora PISMO

Europski mediji hvale hrvatski projekt gaming inkubatora PISMO

Ovih dana europski mediji pohvalili su razvoj Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije - PISMO powered by A1. Euronews televizija dostupna u kućanstvima diljem svijeta objavila je prilog o uspjesima koje niže jedinstveni hrvatski inkubator namijenjen industriji videoigara. Prilog je objavljen u serijalu Smart regions i emitira se cijeli tjedan.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA prije pet godina započela je provoditi projekt vrijedan 24 milijuna kuna od čega je gotovo 20 milijuna kuna bilo bespovratno. Tim su novcem izgrađena 2 objekta u Novskoj opremljena najmodernijom tehnologijom u kojeg su počele useljavati IT tvrtke. „Naša županija nekad je bila poznata po teškoj industriji koju ju pogodio rat, a potom i krize. Tražili smo rješenja kako oporaviti županiju. Tako je nastao inkubator koji danas ima 67 stanara koji zapošljavaju stotinjak osoba i na taj način je razvijena inicijativa - SMŽ središte hrvatske gaming industrije!“, poručili su u intervjuu iz Razvojne agencije SI-MO-RA koja upravlja inkubatorom.

Tvrtke u inkubatoru bave se različitim IT rješenjima i razvojem novih ideja u gaming industriji. Dvije su privukle pozornost Euronewsa pa su tako u prilogu predstavljene VOICEE, 
pametne naočale koje gluhima i osobama s oštećenim sluhom omogućuju da vide što im se govori. One su inovacija bračnog para Bencek iz tvrtke GROW. Moopies su aplikacija za djecu i u prilogu Stefan Vedrina iz tvrtke HIROMA DESIGN govori kako je inkubator jedinstveno mjesto u Hrvatskoj za razvoj poduzetničke ideje.

Osim što u inkubatoru borave tvrtke, on je i središnje mjesto koje nudi edukacije o izradi videoigara, ali i mjesto druženja, razmjene iskustava i testiranja videoigara.
Prilog sa televizije Euronews.