Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta  u Poduzetničkoj zoni

Potpisan ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni

Danas, 12. svibnja, u maloj sali Gradske vijećnice Grada Novske potpisan je ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Novskoj. Ugovor su potpisali zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika, Siniša Kesić i vlasnica proizvodno trgovačkog obrta „Tisak & design THESA graphic“, Helena Sablić iz Novske.

Radi se o kupnji nekretnine površine 600 m2 u Poduzetničkoj zoni grada Novske koja će se koristit za izgradnju montažne hale, odnosno proizvodnog pogona. Navedeni pogon služit će za obradu metalnih konstrukcija i izradu svjetlećih reklama velikog formata te ostalih djelatnosti obrta sukladno poslovnom planu kupca.

Tisak & design THESA graphic“ trenutno zapošljava jednog radnika, a u ugovoru stoji kako će nakon izgradnje montažne hale zaposliti 21 radnika. Ukupna kupoprodajna cijena zemljišta iznosi 212.116,37 kn, odnosno 36,49 kn/m2, a odobrena je i potpora u obliku poticaja iz razloga što kupac namjerava zaposliti 21 radnika na neodređeno vrijeme. Ukupna cijena poticaja iznosi 145.325,00 kn, što je 25 kn/m2,  a također ostvaruju pravo i na druge potpore koje su propisane Programom poticaja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje od 2021. do 2025. godine.