Grad NOVSKA Službene stranice

Zaklada „Hrvatska za djecu“ podržala novi projekt u Katoličkoj školi u Novskoj

Zaklada „Hrvatska za djecu“ podržala novi projekt u Katoličkoj školi u Novskoj

U prostorima Razvojne agencije Grada Novske – NORA, 21. rujna 2022. godine potpisan je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava između Zaklade 
„Hrvatska za djecu“ i Katoličke osnovne škole u Novskoj za provedbu novoga projekta „Sam svoj majstor“. Projekt je osmislila Katolička osnovna škola u Novskoj uz suradnju i stručnu podršku Razvojne agencije Grada Novske – NORA. U sklopu projekta, u školskoj godini 2022./2023., u prostorima Katoličke škole u Novskoj, provest će se tri školske manifestacije i tri edukativno-kreativne radionice koje će biti usmjerene na tri glavna područja: promocija zdravih stilova života s posebnim naglaskom na zdravu prehranu, zatim poticanje stvaralaštva kroz modelarstvo i graditeljstvo uz popularizaciju STEM područja te na posljetku poticanje stvaralaštva i kreativnosti putem šivanja. 

U radionicama će, zajedno s učenicima, sudjelovati i njihovi roditelji, a sve s ciljem što veće njihove međusobne povezanosti. Zaklada „Hrvatska za djecu“ pozitivno je ocijenila spomenuti projekt Katoličke škole u Novskoj te ga sufinancirala u iznosu od 59.890,00 kuna. Provedba projektnih aktivnosti započinje u mjesecu studenome ove godine.
Ova je vijest izrađena uz financijsku podršku Zaklade "Hrvatska za djecu". Sadržaj ove vijesti u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade "Hrvatska za djecu".