Grad NOVSKA Službene stranice

JVP Novska opremljena s novim vozilom i opremom za spašavanje

JVP Novska opremljena s novim vozilom i opremom za spašavanje

Profesionalna Javna vatrogasna postrojba Grada Novske, od osnivanja 20. kolovoza 2018. godine, ispunila je sve zadaće koje su se pred vatrogaskinjama i vatrogascima postavili. Za uspješan rad u spašavanju imovine i ljudi, JVP Novska opremljena je specijalnim vatrogasnim vozilima i opremom za uspješno izvršavanje poslova i u aktivnostima koje se postavljaju pred njih. Svaka uložena kuna se vratila, spašenom imovinom i ljudskim životima.

Gradonačelnik Marin Piletić uručio je ključeve novog vatrogasnog vozila s prikolicom u kojoj je smještena oprema za spašavanje na velikim visinama, velikim dubinama, te uslijed velikih katastrofa, zapovjedniku JVP Novska Zlatku Pješu. Uručujući zapovjedniku ključeve vozila, gradonačelnik Marin Piletić zahvalio se na svemu što su činili, naglasivši, „vi ste primjer kako se gradi institucija koja je opravdala povjerenje svojih sugrađana“.

Zlatko Pješ, zapovjednik i ravnatelj JVP Novska, rekao je kako je oprema za spašavanje nabavljena vlastitim sredstvima iz gospodarske djelatnosti i sredstvima Grada, koji izdvaja i sredstva za sva dobrovoljna vatrogasna društva Grada Novske, a vrijednosti je 23.000 kn. Vatrogasno vozilo je dostavljeno iz DVD Nova Subocka, koji su također nedavno opremljeni novim vozilom.

JVP Novska u svom vlasništvu ima navalno vozilo Mercedes Atego i navalno vozilo DAF 45 180 koje je postrojba kupila iz vlastitih prihoda, ostala vozila koja koriste su u vlasništvu DVD-a Novska, te jedno od Ministarstva gospodarstva, Ravnateljstva za robne zalihe, dok su krajem 2020. godine dobili autoljestve Mercedes 2534 doniranu od prijateljskog grada Mengen u Njemačkoj.