Grad NOVSKA Službene stranice

Novska dobiva pivovaru – u Poduzetničkoj zoni Novska gradit će se još restoran, noćni klub te butik motel

Novska dobiva pivovaru – u Poduzetničkoj zoni Novska gradit će se još restoran, noćni klub te butik motel

Danas su maloj sali Gradske vijećnice u Novskoj Grad Novska, odnosno zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić i Ivan Milinković, direktor tvrtke Žuti grejp d.o.o. potpisali ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska površine nešto više od 10.000 m2.

Inače, Novljanin Ivan Milinković izgradio je uspješni posao u Zagrebu, a sad se njegova tvrtka javila na natječaj koji je Grad Novska raspisao pa se tako i gospodin Milinković na neki način vraća u Novsku. Njegova tvrtka Žuti grejp d.o.o. kupuje gore spomenutu nekretninu u svrhu izgradnje građevina gospodarske namjene u tri faze te obavljanja gospodarskih djelatnosti.

U prvoj fazi u Novskoj će se graditi pivovara, pivnica, kafić, restoran, solarna elektrana, silos ali i noćni klub kao nastavak već dobro poznate franšize Alcatraz iz Zagreba. U drugoj fazi predviđena je gradnja hladnjače, trošarinskog skladišta, pogona za obradu mesa, začina i ulja, gljivarnik te francuske pekarnice dok će u trećoj fazi Novska dobiti butik motel s punionicom za električne automobile.

Tvrtka Žuti grejp d.o.o. bavi se ugostiteljstvom, imamo dobrih iskustava koje smo stekli i u Hrvatskoj i u inozemstvu, a od 2000. godine imamo noćne klubove. Sad smo došli do te potrebe da bi npr. proizvodili pivo ili uštedili na resursima pa je tako pala ideja da u ovom našem kraju nešto radimo. Imamo rezon da tu dovučemo i turiste, imamo još puno ideja, dosta smo i putovali, dosta pratimo trendove i nađe se inspiracija“, rekao je Milinković.

Vrijednost investicija u prve dvije faze je 2,6 milijuna eura te zapošljavanje 38 radnika, dok za butik motel u tvrtki Žuti grejp d.o.o. računaju na dodatnih 1,2 milijuna eura. Prodavatelj, odnosno Grad Novska kupcu priznaje potporu na kupoprodajnu cijenu u iznosu od 29kn/m2 budući da namjerava zaposliti 38 radnika i na druge potpore propisane Programom poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Zamjenik Kesić podsjeća kako je Grad Novska prije nekoliko mjeseci prodao zadnju česticu u Poduzetničkoj zoni Zapad čime je ona u potpunosti ispunjena, a u Poduzetničkoj zona Novska veličine 85 ha, prodano je 11 ha parcela te dodaje kako su u pripremi još dva natječaja.