Grad NOVSKA Službene stranice

Obnovljena kuhinja u dječjem vrtiću

Obnovljena kuhinja u dječjem vrtiću "Radost"

U Dječjem vrtiću “Radost” Novska danas je svečano otvorena nova, odnosno rekonstruirana je dosadašnja kuhinja. Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, u pratnji domaćina, gradonačelnika Marina Piletića, obišli su rekonstruiranu kuhinju. Vrijednost samog projekta iznosi oko 1,5 milijuna kuna.

Josić je naglasila kako Središnji državni ured za demografiju i mlade nastavlja ulagati sredstva u opremanje i izgradnju vrtića. “I sami ste svjedoci kako ova mala sredina iz dana u dan sve više raste i sve veća je potreba za predškolskom ustanovom, a kako je dosadašnja kuhinja premašila svoje kapacitete i bila nedostatna za svu djecu koju snabdijeva toplim obrocima. Naravno da je potrebno da ti prostori budu i sigurni, ne samo u procesu pripreme hrane, već i u smislu cijele infrastrukture.” navodi Josić.

Ravnateljica vrtića Ljerka Vidaković navodi kako je rekonstrukcija kuhinje bila nužna iz tri razloga: “Radi sigurnosti djece i djelatnika jer sam objekt je sagrađen još davne 1974. godine kada je kapacitet kuhinje iznosio 85 obroka, a sada su kapaciteti vrtića, odnosno djece kojima se priprema obrok, četiri puta veći. Ovim radovima obuhvaćeni su ne samo kozmetički elementi, nego su rekonstruirani i odvodnja, vodovod, kao i sustav kanalizacije, dovoda plina i struje, kao i ventilacija.

Radovi su počeli 1. rujna prošle godine i trajali su pet mjeseci, a ravnateljica se zahvalila osoblju koje je za vrijeme trajanja radova obroke pripremalo u drugom, privremenom prostoru, kao i domarima koji su ih redovito dostavljali u izdvojene jedinice vrtića, i domaćicama koje su redovito održavale higijenu u svim prostorima.

Vidaković: “Nabavljena je nova suvremena oprema koja će omogućiti da obroci budu kvalitetno pripremljeni, ali i ubrzati i olakšati cijeli proces pripreme. Svakodnevno se u kuhinji kuha 300 obroka, za doručak i ručak, pa su standardi i uvjeti morali biti zadovoljavajući, što se postiglo ovom rekonstrukcijom.

Marin Piletić: “Još jedna investicija vrijedna 1,5 milijuna kuna završena je u Gradu Novskoj. U posljednje četiri godine broj djece u našem vrtiću se gotovo udvostručio, od jednog objekta, danas se hrana dostavlja u još tri objekta na području Grada, a vjerujem uskoro i u četvrti u naselju Rajić. Veseli nas da pratimo standarde i da imamo ljude koji nas podržavaju, kao što je Središnji državni ured za demografiju i mlade i Ministarstvo regionalnog razvoja koji su, uz Grad Novsku, financirali projekt rekonstrukcije kuhinje Dječjeg vrtića “Radost”.

Dječji vrtić “Radost” i njegove izdvojene jedinice trenutno pohađa oko 350 djece, a obroci pripremljeni u novoj kuhinji distribuirat će se i mališanima u Izdvojenu organizacijsku jedinicu “Stribor” te Izdvojenu organizacijsku jedinicu “Pastoralni centar”.