Grad NOVSKA Službene stranice

Osnovna škola Novska putem projekta “Zrnce dobrote” oprema dva stana za izbjeglice iz Ukrajine

Osnovna škola Novska putem projekta “Zrnce dobrote” oprema dva stana za izbjeglice iz Ukrajine

Humanitarne organizacije diljem Hrvatske pokreću prikupljanje pomoći za stanovnike Ukrajine. Prikupljaju se novčana sredstva te se radi na organiziranju prihvata izbjeglica. Do sada je u našu zemlju stiglo 190 izbjeglica iz Ukrajine. Na potresne snimke iz Ukrajine nije moguće ostati ravnodušan. Mnogi žele pomoći, neki su izbjeglicama već otvorili vrata svojih domova. Najveći broj ukrajinskih izbjeglica ide na poznate adrese, kod rodbine i prijatelja, mi se pripremamo za mogućnost masovnijeg izbjegličkog vala. Procjene europskih agencija i UNHCR-a kreću se od tri do pet milijuna ljudi.

I Osnovna škola Novska kroz svoj humanitarni projekt „Zrnce dobrote” oprema dva stana u svom vlasništvu za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Partneri u ovoj akciji su Centar za socijalnu skrb, Katolička osnovna škola Novska, Srednja škola Novska i Dječji vrtić Radost. Stanove je potrebno renovirati i opremiti za prihvat ljudi te omogućiti im boravak dostojan čovjeka.
 
Ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević održala je radni sastanak s koordinatorima ovog humanitarnog projekta s kojeg su upućeni pozivi tvrtkama i svima koji su u mogućnosti donirati prije svega neohodni namještaj i kućanske aparate za opremanje stanova. Radi se o stanovima u sklopu sportske dvorane Osnovne škole Novska. Građevinski radovi su već započeli a cijelo opremanje se očekuje do kraja tjedna. Osnovna škola Novska je koordinator cijele akcije te se nadaju da će stanovi biti ubrzo spremni za nove stanare. Svi koji su u mogućnosti donirati mogu se obratiti OŠ Novska na tel. 600 095 ili kontaktirati na društvenim mrežama.