Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na preuređenju kuhinje dječjeg vrtića

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na preuređenju kuhinje dječjeg vrtića "Radost" Novska

U maloj vijećnici u ponedjeljak 23. kolovoza potpisan je Ugovor o izvođenju radova na preuređenju kuhinje s pratećim prostorijama u zgradi Dječjeg vrtića „Radost“ Novska. Ugovor su potpisali ispred Grada Novske kao naručitelja gradonačelnik Marin Piletić i Đuka Safundžić, vlasnik obrta za usluge „Elektroinstalater monter” iz Sibinja. Vrijednost radova iznosi 1.497.500,31 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 500.000,00 kuna.

Po potpisanom Ugovoru gradonačelnik Marin Piletić je izjavio: "Broj djece u našem vrtiću, i u matičnom „Radost”, u „Striboru” i u Pastoralnom centru porasao je u posljednje 4 godine za više od 50% i kapacitet kuhinje postao je nedostatan, te se Grad Novska odlučio za ovu investiciju".

Potpisivanju Ugovora nazočila je i ravnateljica DV „Radost” Ljerka Vidaković, koja je rekla kako se broj djece koja pohađaju vrtić u posljednjih 47 godina povećao s 75 na današnjih 303. "Veseli nas ova investicija jer znači kvalitetniju prehranu naše djece, ali i rad zaposlenica u kuhinji", rekla je ravnateljica Ljerka Vidaković.

Rok za završatak radova je 4 mjeseca, a za to vrijeme kuhinja je, uz pomoć „Novokoma” izmještena u Društveni dom u Brestači. Radovi obuhvaćaju građevinske i instalacijske zahvate, kao i nabavu nove opreme.