Grad NOVSKA Službene stranice

Veleposlanik Indije posjetio Novsku i obišao Poduzetnički inkubator PISMO 1 i PISMO 2

Veleposlanik Indije posjetio Novsku i obišao Poduzetnički inkubator PISMO 1 i PISMO 2

Veleposlanik Indije Njegova Ekselencija Raj Kumar Srivastava je u ponedjeljak 21. veljače posjetio Grad Novsku te Poduzetnički inkubator PISMO. Posjet je započeo sastankom s gradonačelnikom Marinom Piletićem.

Nakon sastanka, u PISMO 1 Inkubatoru, veleposlaniku Indije predstavljen je projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji – osnivanje Poduzetničkog inkubatora PISMO-NOVSKA“ na kojem se upoznao s idejom Inkubatora te cijelim procesom izgradnje, adaptacije i opremanja prostora u kojem sada stanuju brojne IT tvrtke.

U obilasku PISMO 2 Inkubatora, veleposlanik Indije upoznao se s opremom na kojoj rade game developeri, a nakon toga održan je sastanak na kojem ja Andreja šeperac iz Razvojne agencije SIMORA predstavila Sisačko-moslavačku županiju kao županiju pogodnu za investicije, a Nj. E. g. Raj Kumar Srivastava govorio je o prednosti India – Croatia Startup Bridge.

Inače, u cilju jačanja međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja, Indija i Hrvatska pokrenule su inicijativu India – Croatia Startup Bridge, koja omogućava startupima, investitorima, inkubatorima, korporacijama i poduzetnicima iz obiju zemalja da se povežu, prošire poslovanje i pozicioniraju na globalnom tržištu.

Upravo zbog toga, na sastanku su sudjelovale i startup tvrtke s područja Sisačko-moslavačke županije, Hiroma Design, Grow development, Loomi Design te MIB SIS d.o.o. čiji su vlasnici govorili o svim mogućnostima koje su danas dostupne u IT sektoru.