Grad NOVSKA Službene stranice

Završnica radova na kanalizaciji od Brestače do Nove Subocke – besplatan priključak za 550 domaćinstava

Završnica radova na kanalizaciji od Brestače do Nove Subocke – besplatan priključak za 550 domaćinstava

Nakon završenih svih radova na sustavu odvodnje i pročišćavanja aglomeracije Brestača – Nova Subocka tvrtka Vodovod Novska d.o.o. ishodila je Uporabnu dozvolu za III. etapu – Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda 2.000 ES. Uređaj je u potpunosti financiran iz sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ukupnom iznosu 5.148.000 kn te su sada stečeni uvjeti za priključivanje kućanstava ova dva naša velika prigradska naselja.

Inače, radi se o projektu sustava odvodnje otpadnih voda obuhvaća naselja Brestača i Nova Subocka, a trasa sustava najvećim dijelom je položena uz sjevernu i južnu stranu županijske ceste a jednim djelom sustav odvodnje je trasiran po privatnim posjedima iz objekata. Ukupna dužina ovog sustava iznosi 22.835 metara, sustav se sastoji od gravitacijskog i tlačnog sustava, dvije crpne postaje, sabirne jame i uređaja za pročišćavanje.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović

Dana 27. listopada 2021. godine, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave, održano je svečano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova, i to između naručitelja radova – Vodovoda Novska d.o.o. i odabranog ponuditelja – tvrtke Petrol Prom d.o.o. iz Petrinje.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.838.201,63 kn bez PDV-a. Ugovor su potpisali direktor Vodovoda Novska d.o.o. Mario Filipović i direktor Petrol Prom-a d.o.o. iz Petrinje Davor Panjkret. Ugovor za nadzor nad izvođenjem radova sklopljen je 6. rujna 2021. s tvrtkom Tenzor d.o.o. iz Zagreba na ukupan iznos od 142.500 kn.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Početak radova planiran je za sredinu studenoga 2021. godine. Predviđeno trajanje okvirnog sporazuma jest 48 mjeseci na temelju kojeg će se izvesti oko 550 kućnih priključaka. Priprema za kućni priključak potpuno je besplatna za svakog građanina, a radove sufinanciraju Hrvatske vode s 80 % i Grad Novska s 20 % udjela.