Grad NOVSKA Službene stranice

„Želim raditi – želim pomoći – faza II“, zaposleno 40 žena za pomoć u kući starijim osobama na području Grada Novske

„Želim raditi – želim pomoći – faza II“, zaposleno 40 žena za pomoć u kući starijim osobama na području Grada Novske

Kroz II. fazu projekta „Želim raditi-želim pomoći“, potpisivanjem ugovora s 40 do sada nezaposlenih žena s područje Grada Novske, započela je i realizacija, a zaposlene će brinuti o starijim osobama s područja grada i naseljima.

Ovo je drugi put da se kroz ovaj projekt  zapošljavaju nezaposlene žene, a osim pomoći starijima, projekt ima za cilj zadržati korisnike da ostanu u svojim domovima, gdje se osjećaju najugodnije. Vrijednost projekta je 3,7 milijuna kuna, uz EU sufinanciranje i iz proračuna RH, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, uz potporu Europskog socijalnog fonda. U provođenju projekta „Želim raditi-želim pomoći“, partneri su Centar za socijalnu skrb Novska i HZZ Područni ured Kutina, te Grad Novska, koji je i nositelj projekta.

Zaposlenim ženama obratile su se, Martina Bošnjak, voditeljica projekta, Martina Antolković Hršak, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska, koje su naglasile izazove koje zaposlene žene čeka u radu sa starijima, ali i naglasile značaj pomaganja, „jer nema ništa ljepše nego moći pomoći drugima“.

Gradonačelnik Marin Piletić istaknuo je i socijalnu vrijednost projekta, zapošljavanje 40 nezaposlenih žena koje će do srpnja slijedeće godine brinuti o starijima i nemoćnima. Rekao je kako se trenutno provodi i projekt „Aktiviraj se i pomozi!“, Gradskog društva Crvenog križa Novska, kroz koji je također zaposleno 40 žena za pomoć u kući 400 starijih korisnika.

Stotinjak nezaposlenih žena dobilo posao na brizi o starijim osobama

Uskoro bi trebao krenuti i projekt pomoći za starije LAG-a „Zeleni trokut“, kroz koji će biti zaposleno još dvadesetak nezaposlenih žena na projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Osim što se kroz ove projekte pomaže našim starijim sumještanima, stotinjak nezaposlenih žena je dobilo posao i njihove obitelji imaju dodatni kućni prihod.