Grad NOVSKA Službene stranice

Centar za mlade – uspješno provođenje programa za mlade Grada Novske

Nakon uspješnog provođenja raznovrsnih programa za mlade u Centru za mlade, održana je Završna konferencija. Projekt Centra za mlade je pokrenuo Atletski klub „NoGA”, uz potporu Grada, sredstvima Europskog socijalnog fonda i iz Državnog proračuna.

Dobili su nešto više od 1,2 milijuna kuna, uređen je prostor u Sportskoj dvorani, zaposlene su dvije osobe, a Centar za mlade postalo je mjesto novih znanja, učenja i okupljanja.

Održavana su razna predavanja, edukacije, plesni i tečajevi stranih jezika, likovne i foto radionica.

Kroz programe prošle su učenice Srednje škole Novska, Nika i Hanna, bile su aktivne sudionice događanja u Centru, a svoje dojmove podijelile su s drugima. Kazale su, „naučili smo mnogo, unaprijedile svoja znanja, a dolazak u Centar za mlade postalo nam je jedno od najljepših iskustava“.

"Bili smo tim, velika zahvala pripada voditeljima, Mateji, Rebeki i Flipu, koji su puno svojeg vremena odvojili za rad i provođenje programa", istaknuo je Josip Fabijanić iz AK „Noga“ Novska.

Na uspješnom provođenju programa čestitao je Marin Piletić, gradonačelnik, naglasivši, „nema puno gradova koji imaju Centar za mlade i mogućnosti da mladima osiguraju ovakav prostor“, te je dodao da je više novih projekata koji će omogućiti nastavak rada Centra.

Centara za mlade ide dalje, pljesak za nastavak aktivnosti!