Grad NOVSKA Službene stranice

Gradska uprava podijelila 139 studentskih stipendija - financijskih sredstava ima, samo ih treba znati rasporediti

Dva tjedna nakon podijele srednjoškolskih stipendija, u Pučkom otvorenom učilištu Novska održana je i podjela stipendija svim novljanskim studentima, koji su ostvarili pravo na Gradsku stipendiju. Svečano potpisivanje Ugovora o dodijeli studentskih stipendija održano je u subotu, 19. studenog, uz nazočnost gradonačelnika Grada Novske Vlade Klasana, te zamjenika gradonačelnika Vedrana Mihaljevića.

Svečanom potpisivanju Ugovora pristupili su gradonačelnik Vlado Klasan i studentica prve godine na Fakultetu odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu Stefani Domitrović, koja se zahvalila Gradskoj upravi u ime svih studenata Grada Novske, koji su ostvarili pravo na stipendiju. Ove je godine Gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Vladom Klasanom, dodijelila 139 studentskih stipendija, studentima s područja Grada Novske.

Stefani je naglasila kako je bilo kakva financijska pomoć, s obzirom na velike troškove stanovanja i hrane, od velike pomoći. "Nadam se da će nam ova Gradska uprava i u budućnosti nastaviti pomagati, kako bi mogli u potpunosti ispuniti svoje potencijale i ostvariti svoje životne ciljeve" – izjavila je Stefani Domitrović, koja je prošle godine bila korisnik srednjoškolske stipendije Grada Novske.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ova mjera, po kojoj je Grad Novska jedinstven u Hrvatskoj, također svojevrsni socijalni moment, te tvrdi da na taj način ulažemo u budućnost djece koja su potencijalni nositelji gospodarskog, političkog i kulturnog života grada, a možda i šire. "Stipendije su potpore izvrsnosti, kojom talentiranim mladim ljudima pomažemo u njihovom školovanju" – konstatirao je gradonačelnik, dodavši kako se za provođenje ove mjere odlučio upravo zato što je bivša Gradska uprava stipendije dodjeljivala po principima elitizma i stranačke pripadnosti.

Podsjetimo kako je Gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Vladom Klasanom, ove godine podijelila sveukupno 315 stipendija novljanskim srednjoškolcima i studentima, te da  isplaćuje studentske stipendije u iznosu od 560 kuna mjesečno, a srednjoškolske u iznosu od 320 kuna. Dodajmo kako je gradonačelnik Vlado Klasan izjavio da je uvjeren kako će  se  mjesečni iznos stipendija za sljedeću godinu povećati.