Grad NOVSKA Službene stranice

Kreće obnova i rekonstrukcija Hotela Knopp – potpisan Ugovor s izvođačem radova

Kreće obnova i rekonstrukcija Hotela Knopp – potpisan Ugovor s izvođačem radova

Potpisanim Ugovorom s izvođačem radova, tvrtkom TEH-GRADNJA iz Zagreba, započinje rekonstrukcija i dogradnja postojeće zgrade Hotela Knopp u Zagrebačkoj ulici.

Ostaci zdanja desetljećima su propadali, građani su uporno zahtijevali da se nešto uradi sa zgradom posebno što je Hotel Knopp spomenička baština.

Građen je u drugoj polovici 19.stoljeća, tijekom vremena mijenjao je namjenu, a rekonstrukcijom i dograđivanjem biti će u funkciji Klastera kulture, za kulturne programe, muzejske i galerijske sadržaje, koncerte, ugostiteljski i restoranski dio i druga okupljanja građana Novske i njihovih gosti.

Autor projekta Klastera kulture Hotela Knopp je arhitekt Tihomil Matković, koji je osim rekonstrukcije starog dijela predvidio i dogradnju suvremenog dijela koji će se uklopiti u ambijent.

Ugovor su potpisali Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske i Ilija Bear, direktor tvrtke TEH-GRADNJA iz Zagreba, izvođača radova.  

Početak radova je naredni mjesec, a očekivani završetak u mjesecu studenom 2022. godine. Završetkom radova na Hotelu Knopp središnji dio grada dobiva novu vizuru, mjesto kulture okupljanja građana.

Projektna dokumentacija financirana je iz sredstava europskih fondova, a Gradsko vijeće Grada Novske, usvojilo je model financiranja obnove Hotela Knopp. Vrijednost investicije je 33 045 000 kuna.