Grad NOVSKA Službene stranice

Projekt

Projekt "Otvorimo vrata zdravlja"

Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. raspisao je natječaj tipa otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 1.

Projektni prijedlog „Otvorimo vrata zdravlja“ odobren je 22.10.2019. Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi u partnerstvu s gradovima DaruvaromLipikom i Novskom te Udrugom osoba s invaliditetom iz Grubišnog poljaUdrugom invalida rada iz Virovitice i Dijabetičkom udrugom iz Garešnice, kreće s provedbom projekta.

Ministarstvo zdravstva Posredničko je tijelo razine 1, Hrvatski zavod za zapošljavanje Posredničko je tijelo razine 2.

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području obuhvaćenom projektnim aktivnostima. Naglasak u prevenciji biti će na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva, pobolijevanja i smrtnosti povezanih s kroničnim nezaraznim bolestima, što se povezuje s nezdravim stilovima života.

Stanovništvo u ruralnim sredinama u težem je položaju u odnosu na stanovništvo u
gradovima i stoga ćemo ovim projektom nastojati doprijeti do njih i povećati razinu informiranosti o prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Bolji pristup preventivnim programima i samostalna briga o zdravlju pridonijet će poboljšanju zdravstvene slike na tim područjima, posebno zdravlja djece i
ranjivih skupina društva.

Projektom „Otvorimo vrata zdravlja“ utjecat ćemo na povećanje znanja i svijesti građana s područja četiri županije o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, a kroz aktivnosti na internetskom portalu „Vrata zdravlja“ i na području cijele RH.

Ukupan iznos EU potpore za projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ iznosi 492.600,15 HRK. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

Projektom su predviđene sljedeće aktivnosti:

  • edukacija članova udruga za mjerenje tlaka i šećera,
  • predavanja i radionice na temu zdrave prehrane
  • izrada letka „Zdravi slatkiši“ s receptima,
  • informiranje o projektu kroz internetski portal „Vrata zdravlja“ i objave stručnih članaka o prevenciji bolesti i promicanju zdravlja,
  • objave na internetskim portalima partnerskih organizacija i gradova kao i korisnika,
  • akcije mjerenja tlaka i šećera na javnim površinama partnerskih organizacija i gradova.


NOVOSTI VEZANE ZA AKCIJU

https://vratazdravlja.com/edukacija-clanova-udruga-za-mjerenje-vrijednosti-tlaka-i-secera-u-krvi/