Grad NOVSKA Službene stranice

Pučko otvoreno učilište Novska i ove godine bogato sadržajima

Pučko otvoreno učilište Novska i ove godine bogato sadržajima

Pučko otvoreno učilište Novska obiluje lijepim vijestima za sve naše sugrađane, i one izvan Novske, koji su spremni na cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina, kroz učenje i novih diploma, koje su u današnje vrijeme itekako bitne za napredovanje u bilo kojem poslovnom okruženju.

Do 30. rujna 2021. su u tijeku upisi za školsku godinu 2021./2022. Svi oni koji imaju završen 3. stupanj bilo koje srednje škole, u POU Novska i ove godine još uvijek imaju priliku steći 4. stupanj upisom u 4. razred srednje škole za komercijaliste. Ovo osposobljavanje traje 24 mjeseca. Što se srednjoškolskih programa (prekvalifikacija) tiče, tu su još i obrazovni programi za kuhara, konobara, te prodavača, koji traju 7 mjeseci.

Tu su i brojni programi osposobljavanja, programi usavršavanja, te programi učenja stranih jezika.

Isto tako, u POU Novska pružena je i mogućnost neformalnog obrazovanja, kao što je primjerice škola pop-rocka, što je ovogodišnji novitet u učilištu. Na jednostavan i zabavan način možete učiti svirati gitaru, bass gitaru ili bubnjeve. Ovaj program traje 40 sati kroz 5 mjeseci, i tako vas postepeno uvodi u svijet glazbe. Grupe polaznika će se formirati ovisno o starosti i predznanju.

Škola pop-rocka pruža početnu edukaciju s mogućnošću naprednije, ovisno o daljnjem interesu polaznika. Nastava će se izvoditi u novouređenom i opremljenom studiju Inkubatora Društvenih inovacija.

Iz POU Novska i najava Dječje igraonice na engleskom jeziku. Igraonica je namijenjena djeci od 5 do 7 godina. Održavat će se dva puta tjedno u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta. Ova igraonica će djeci kroz igru i različite zabavne aktivnosti primjerene njihovom uzrastu, pomoći u usvajanju osnovnog vokabulara, pravilnog izgovora te osnova rečeničnih struktura engleskog jezika.