Grad NOVSKA Službene stranice

Radom započeo Dnevni boravak za starije u Novskoj – provedena aktivnost „Otvorimo vrata zdravlju”

Radom započeo Dnevni boravak za starije u Novskoj – provedena aktivnost „Otvorimo vrata zdravlju”

U prostorijama Dnevnog boravka za starije u Novskoj, Udruga „Krugovi“, za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, organizirali su akciju mjerenje tlaka i šećera kao promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

Kroz akciju „Otvorimo vrata zdravlju”, želi se podići svjesnost građana o važnosti zdravlja, a Udruga „Krugovi“ aktivnosti provodi u partnerstvu s Gradom Novska i Lipik, Udrugom osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Dijabetičkom udrugom Garešnica i Udrugom invalida rada Virovitica.

Prema riječima Tihane Pandl, voditeljice projekta, u svakom od gradova partnera jednom u pola godine organizirati će akcije mjerenja tlaka i šećera, zatim predavanja i radionice, „kojima ćemo promovirati zdrave životne navike kojima se prevenira niz bolesti. Izradit ćemo i distribuirati brošuru “Zdravi slatkiši”, a slastice koje ćemo proizvesti na radionicama podijeliti građanima, prvenstveno mladima u srednjim školama u gradovima u kojima ćemo provoditi aktivnosti, kao i pokretanje portala “Zdrav život”,  s tekstovima i sadržajem vezanim uz zdrave životne navike i prevenciju bolesti, a koji će biti usmjereni prema mlađoj populaciji.“

TONSKI PRILOG: Tihana Pandl 

 

Projekt, „Aktivna treća dob“

Akciji se odazvao veliki broj građana, osim zdravstvene kontrole, kao simbol zdravlja građanima su dijeljene jabuke, a predstavljen je i projekt, „Aktivna treća dob“.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Novska, Grad Novska u partnerstvu s Razvojnom agencijom „NORA“ Novska i uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kako je istaknuo Zoran Prpić, ravnatelj Crvenog križa Novska, otvaranjem vrata Dnevnog centra za osobe starije životne dobi, „početak je jedne duže i kvalitetne skrbi za starije osobe, a kroz neke druge projekte u planu je da postane i Dom za stare osobe“.    

TONSKI PRILOG: Zoran Prpić