Grad NOVSKA Službene stranice

Novljanski obrtnik kupac građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni "Zapad" – planira zaposliti preko 50 novih djelatnika i izgraditi pogon za proizvodnju, transport i prodaju betona

Početkom listopada 2016. godine Grad Novska je objavio Javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni "Zapad", kojim je prodaji izloženo neizgrađeno građevinsko zemljište u površini od 4428 m2, isključivo za proizvodno – gospodarsku namjenu. Kao najpovoljnija, a ujedno i jedina pristigla ponuda, prihvaćena je od strane Građevinskog obrta "BIG BOYS GRADNJA". Spomenuti građevinski obrt će na zemljištu izgraditi pogon za proizvodnju, transport i prodaju betona, te pogon za zbrinjavanje i recikliranje građevinskog otpada u fazama, kao i poslovno proizvodnu halu, čija je gradnja planirana za 2018. godinu. Svečano potpisivanje Ugovora o kupoprodaji građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni "Zapad" između Grada Novske i Građevinskog obrta "BIG BOYS GRADNJA" , održano je u četvrtak, 27. listopada u Maloj vijećnici Grada Novske. Ugovore su potpisali gradonačelnik Vlado Klasan, u ime Grada Novske, i vlasnik građevinskog obrta Mario Kozić, uz prisutstvo zamjenika gradonačelnika Vedrana Mihaljevića i direktora Novokoma Vinka Debeljaka.

"Trenutno obavljamo kompletne građevinske poslove, niske i visoke gradnje, u ovaj projekt odlučili smo se upustiti jer u našoj široj okolici nema niti jednog pogona za proizvodnju betona i separaciju građevinskog otpada, što su nam dvije osnovne djelatnosti. U ovoj odluci nam je puno pomogao gradonačelnik Vlado Klasan i kompletna Gradska uprava, koji su nas podržali u realizaciji kupnje zemljišta, te su nas informirali o korištenju raznih benefita i poticaja koje Grad Novska pruža investitorima" – izjavio je vlasnik obrta Mario Kozić, dodavši kako između ostalog planiraju izgraditi proizvodnu halu u kojoj će se prozvoditi svi gotovi betonski elementi, a ondje će ujedno biti smješteni i uredski prostori.

Ukupna vrijednost investicije je više od 11 milijuna kuna, a  gradnja proizvodnih pogona započeti će odmah po dobivanju građevinske dozvole, čije je ishođenje trenutno u postupku. Vlasnik nadalje ističe kako se nadaju da će kroz dva do tri tjedna započeti s radovima, naglasivši kako je cilj najkasnije do lipnja iduće godine završiti kompletnu izgradnju svih pogona i započeti sa zapošljavanjem djelatnika. "Planiramo zaposliti 51 djelatnika koji nam je prijeko potreban za provedbu predviđenog projekta. Vidimo perspektivu u ovoj djelatnosti i vjerujemo da ćemo u budućnosti dobro poslovati s obzirom da od Ivanić Grada do Slavonskog Broda nema sličnog pogona za proizvodnju betona koji bi nam mogao konkurirati" – rekao je vlasnik obrta Mario Kozić.

Gradonačelnik Vlado Klasan je izrazio zadovoljstvo potpisanim Ugovorom, konstatirajući kako je ovo već četvrta tvrtka koja ulaže u novljansku Poduzetničku zonu. "Posebno me raduje što je uz "Hakadesch", sada došao još jedan domaći poduzetnik iz Brestače i što su upravo oni iskoristili sve pogodnosti koje Grad daje investitorima. S činjenicom da će ovdje biti zaposleno pedesetak ljudi moramo biti zadovoljni, jer smo prema službenim pokazateljima već sada smanjili nezaposlenost za 10,4% što je dodatna motivacija za još bolji napredak Grada Novske" – kazao je gradonačelnik, koji je ovim putem vlasniku zaželio puno uspjeha i sreće u radu, naglasivši kako vjeruje da je ovo tek početak jedne dobre suradnje. Dodajmo još kako će vlasnik obrta koristiti poticaj na kupoprodajnu cijenu u iznosu 15 kn/m2, i to za 51 zaposlenika, koje namjerava zaposliti u roku 3 godine od početka proizvodnje, te da će također imati pravo na korištenje drugih poticaja sukladno gradskim mjerama za poticanje gospodarstva.