Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisano osam ugovora za nova zapošljavanja s poduzetnicima početnicima

Potpisivanjem novih ugovora, osam novih poduzetnika početnika zakoračilo je u svijet poduzetništva, potpomognuti nepovratnim sredstvima koja su im za početak poslovanja osigurali Hrvatski zavod za zapošljavanje, u visini od 55 tisuća kuna  i 45 tisuća kuna koje su dobili od Grada Novske.

Projekt potpore  za samozapošljavanje do sada  je iskoristilo 8 poduzetnika početnika, za  pokretanje poslova, nabavku alata i strojeva te nova zapošljavanje djelatnika.     

 

- Grad Novska jedini je u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način osigurava početak poslovanja poduzetnika početnika. Kako bi ušli u poduzetništvo veliku pomoć dobili su kod izrade poslovnih planova i projektne dokumentacije od tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska, - naveo je Marin Piletić, gradonačelnik.

Gradonačelnik ističe važnost Razvojne agencije „NoRa“, kaže kako je od početka njenog rada početkom ove godine, kroz nacionalne i iz Europskih fondova ugovoreno 142 milijuna kuna za razne projekte.

Neki od novih vlasnika obrta  razmišljali su o odlasku na rad izvan Hrvatske, no od toga su odustali i odlučili se uz pomoć sredstava sufinanciranja Grada Novske i HZZ-a, pokrenuti vlastiti posao u pozitivnom poduzetničkom ozračju.

Osim samozapošljavanja u svojim tvrtkama zaposliti će i druge djelatnike, čime se smanjuje evidencija nezaposlenih.

 

Obrtničke radnje otvorili su Simon Senić, T.L.D., obrt za usluge, piljenje i blanjanje drva, Mirko Komljenović, Građevinski obrt MK Gradnja, Mario Crnojević, obrt za plinske instalacije, Julija Škovrlj, „Julija design“, tapetarsko uslužni obrt, Ana Čabrić, ugostiteljski obrt „Ložiona“, Ivan Brtan, U.O. „Arbor“, Milan Šimičić, Uslužni obrt „Šimičić“, Bojan Popović, Auto servis „Rafo“.

- Dobrodošli u svijet poduzetništva, - pozdravila ih je Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije „NoRa“ Novska, pozvavši ih na daljnju suradnju i edukaciju te najavila promoviranje njihovih obrta  putem medija i radijskih emisija, ali i program „doručak s poduzetnicima“.