Grad NOVSKA Službene stranice

Upoznavanje gospodarstvenika s uslugama Hrvatske gospodarske komore

Upoznavanje gospodarstvenika s uslugama Hrvatske gospodarske komore

U Gradskoj vijećnici grada Novske u srijedu, 22. travnja održana je prezentacija koju HGK Županijska komora Sisak organizira u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područnim uredom Kutina i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, a uz podršku Grada Novske.


Prezentacije se organiziraju s ciljem upoznavanja gospodarstvenika s uslugama HGK, posebice novim uslugama poduzetnik-izvoznik, moj EU projekt, vaučer, tenderi i mobilni timovi, a zatim s uvjetima i načinima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja koje se provode u 2015. godini, kao i dobivanja informacija o konkretnim potporama HBOR-a. Direktorica  Županijske komore Sisak Brankica Grd je svim zainteresiranim poslodavcima predstavila temu pod nazivom usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore, a mjere aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je prezentirala predstojnica HZZ Kutina Irena Vdović, te voditeljica područnog ureda za Liku (HBOR) Draženka Draženović Kostelac koja je predstavila nove mjere HBOR-a.

 Na prezentaciji su zainteresiranim gospodarstvenicima prezentirani najtraženiji kreditni programi HBOR-a, kao i informacije o financiranju posebnih ciljanih skupina kao što su početnici, žene poduzetnice, poduzetništvo mladih,  te programe za financiranje određenih projekata koji će biti kandidati za EU fondove.


Na prezentaciji su također bile prisutne više stručne suradnice HGK Sisak  Senada Prpić i Gordana Kotenko. Sve prisutne je pozdravio gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan rekavši da mu je veliko zadovoljstvo ugostiti navedene prezentatore i istaknuo  važnost sinergije HBOR-a, HZZ-a  i HGK s Gradom Novska u educiranju i razvoju poduzetništva, a posebice edukaciji mladih koji su nositelji budućeg gospodarskog razvoja.