Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljene nove poticajne mjere za poduzetnike početnike

Predstavljene nove poticajne mjere za poduzetnike početnike "Biram Novsku"

Konferenciju za medije povodom nove poticajne mjere za poduzetnike početnike „Biram Novsku!” u ponedjeljak, 28. ožujka u prostoru Pismo 2 održali su gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Boženka Spahić. Gradsko vijeće Grada Novske je krajem veljače 2022. godine IV. izmjenama i dopunama Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novska za 2021. – 2025. donijelo Odluku o novoj poticajnoj mjeri za poduzetnike početnike – Biram Novsku! Potpora za poduzetnike – početnike.

Biram Novsku” je lokalna mjera nastala kao nadogradnja nacionalne poticajne mjere ”Biram Hrvatsku – mobilnost radne snage (povratak u RH)”. Biram Novsku je namijenjena poduzetnicima početnicima koji su ostvarili pravo i sklopili ugovor s HZZ-om za mjeru Biram Hrvatsku i doselili su se u Novsku iz država Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije (EGP).

Ti poduzetnici će u Novskoj moći iskoristiti jednu od mjera za samozapošljavanje sukladno Programu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novska za 2021. – 2025. te dodatno mjeru Biram Novsku kojom će imati pravo na potporu male vrijednosti u iznosu od 20.000,00 kn. Obveza gospodarskih subjekata koji će koristiti mjeru Biram Novsku jest poslovati minimalno 5 godina od potpisa Ugovora s Gradom o dodijeljenoj potpori te ne mijenjati sjedište izvan Grada Novske.

Ova mjera je nadogradnja postojećih mjera za poduzetnike početnike koje je Grad Novska osmislio i započeo 2018. godine i koje su do danas generirale preko 200 novih radnih mjesta, a indirektno i puno više.