Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisivanje Ugovora za nova zapošljavanja

Potpisivanje Ugovora za nova zapošljavanja

Potpisivanjem novih ugovora kroz Program javnih radova na području Grada Novske posao je dobilo još 8 nezaposlenih iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a kako je prigodom potpisivanja naglasila Sonja Repić, v.d. predstojnica HZZ područnog ureda Kutina, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj  poziciji na tržištu rada. Posao je dobilo i pet osoba za rad u Crvenom križu Novska.

Ugovor je potpisao Marin Piletić, gradonačelnik, pri tome rekavši da Grad Novska intenzivno zapošljava, otvara radna mjesta, te je dodao kako je u nešto više od godinu dana kroz razne projekte financirane sredstvima Europske unije i Ministarstava, zaposlenje dobilo 130 osoba koje su bile u evidenciji HZZ-a.

Kako se često ističe, „jedan od najdražih projekata gradske uprave“, je projekt potpore  za samozapošljavanje, bespovratna sredstva za poduzetnike početnike. Do sada je potpisan Ugovor s pet poduzetnika početnika koji su za početak svog poslovanja dobili 55 tisuća, sredstva koje daje Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 45 tisuća kuna od Grada Novske.

Dva su nova poduzetnika potpisali ugovore, Saša Popović, „Pčelarstvo Popović“,  koji će dobivena sredstva investirati u platformu za košnice i opremu za proizvodnju meda, dok će Krešimir Grgić, vlasnik Proizvodno uslužnog obrta za proizvodnju ogrijevanog drveta „KGR“, nabaviti radni stroj viličar.

U narednom razdoblju očekuje se potpisivanje ugovora s još poduzetnika početnika, a prema informaciji iz Udruženja obrtnika Grada Novske, broj otvaranja novih obrtničkih radnji raste, što je znak dobre poduzetničke klime, ali i potpora koje im stoje na raspolaganju.