Grad NOVSKA Službene stranice

Dječji vrtić „Radost“ Novska

Adresa: I.B. Mažuranić 1
44330 Novska
Telefon:  +385 044/600-320
Ravnateljica: Ljerka Vidaković

1975. god., točnije 3. listopada, otvorila su se vrtićka vrata, a već potkraj mjeseca ušla su i prva djeca. Njih 42 koliko ih je bilo na početku, do kraja godine  povećalo se na 60 djece, uzrasta od 3 od 6 godina.

Oformio se i novi kolektiv, pretežno mladih ljudi, od kojih su neki započeli radni staž u ovoj ustanovi i utkali dječjoj igri svoju ljubav, radost i duh zajedništva.
Vrtić je rastao po broju upisane djece i bogatio se programima koji su boravak djece učinili ljepšim, sadržajnijim i poticajnijim. Djeca su bila podijeljena u četiri odgojne skupine, a rad se odvijao po godišnjim i mjesečnim planovima.

Već sljedeće godine odlukom Skupštine općine Novska vrtić je dobio  ime DJEČJI VRTIĆ „ RADOST“. Kroz vrtić prošle su mnoge generacije djece, koja su danas ugledni građani našega grada.

Novouređenu zgradu otvorila su djeca našeg vrtića uz nazočnost župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca i gradonačelnika Grada Novske Antuna Vidakovića.

Pedagoške 2001./02. godine upisano je u vrtić 258 djece, od toga 156 u primarnom programu i 106 u programu „Male škole“. Po prvi puta u povijesti našeg grada otpočeo je rad u prvim jaslicama, a sva djeca čiji su roditelji iskazali potrebu, su primljena te je povećan i ukupan broj zaposlenih u našoj ustanovi - 24 djelatnika.

Vrtić je 18. listopada 2002. godine, povodom Dana grada, od Gradskog Vijeća Grada Novske primio priznanje za cjelokupan rad.

30. studenog 2002. godine  EKO program koji je bio izražen u starijim skupinama, a uz pomoć svih djelatnika vrtića, bio je prepoznat na nivou grada, županije pa i države te je kao takav polučio priznanje u okviru ekološko – edukativne akcije „VOLIM HRAVATSKU“ dodjelom priznanja „ZELENI CVIJET 2002.“ sa zlatnim znakom, za opću  uređenost okoliša. Ovo visoko priznanje, koje ujedno i obvezuje, uručila je ministrica turizma gđa Pave Župan-Rusković u HNK-u Varaždin.

S uvijek prisutnom misli vodiljom,
- TKO IMA DJECU IMA I BUDUĆNOST –
djelatnici vrtića nastoje našim najmlađima osigurati vedro i veselo djetinjstvo za njihovu i našu bolju budućnost.

PROGRAM PREDŠKOLE TZV. „MALA ŠKOLA“

U „Maloj školi“ se održava program predškole, tj. odgojno-obrazovna priprema djece za polazak u osnovnu školu.
U program predškole uključen je velik broje djece, prema mjestima održavanja na području grada Novske.
Plan i program odgojno-obrazovnog rada realizira se kroz razvojne zadaće prema područjima razvoja i to kroz tjelesni i psihomotorni razvoj, socio-emocionalni razvoj i razvoj ličnosti, spoznajni razvoj, govor, komunikaciju, izražavanje i stvaralaštvo.
Kako bi se osigurala što kvalitetnija priprema djece za polazak u školu pored životno praktičnih aktivnosti, raznih igara, društveno zabavnih aktivnosti, umjetničkih sadržaja, aktivnosti izražavanja, aktivnosti s kretanjem, intenzivnije se koriste radni listovi za djecu predškolske dobi i to : osnovni „Dobar dan, školo“ i dodatni „Matematika u stihu“ i „Slovarica u stihu“.

VRTIĆ DANAS

Danas se rad ustanove odvija na površini od 2000 m2. U 2007 godini rad se započeo s 266 (139 dječaka i 127 djevojčica) djece u primarnom programu i programu predškole, s 24 zaposlenika i 2 odgojitelja volontera. Primarni program se odvija u 7 skupina: I. jaslice, II. jaslice, I. mlađa, II. mlađa, I. srednja, II. srednja i starija.

Radno vrijeme u primarnom programu:

Dežurstvo: od 5,30 – 7,00 sati
Redovan rad: od 7,00 – 13,00 sati - prva smjena
10,00 – 16,00 sati – druga smjena
Dežurstvo: od 16,00 – 17,00 sati

Program predškole:

Novska – svaki dan, osim petka, od 16,00 do 18,00 sati
Rajić – u Osnovnoj školi – od 12,00 do 14,00 sati, ponedjeljkom i srijedom
Nova Subocka – u Područnoj osnovnoj školi – od 12,15 do14,45 sati utorkom i četvrtkom