Grad NOVSKA Službene stranice

16.hrvatski festival sportske rekreacije žena - Udruga sportske rekreacije

16.hrvatski festival sportske rekreacije žena - Udruga sportske rekreacije "NORA"

Udruga sportske rekreacije „NORA“ sudjelovala je na 16.hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena, održanom 05.studenog 2022.godine u Ivancu, u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društva za športsku rekreaciju „Salinovec“.

Festivalu je prisustvovalo 300 žena, udruga i društava sportske rekreacije, iz cijele Hrvatske, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti, tijekom cijele godine, kao važnog čimbenika zdravlja i kvalitete života.

Podatak o izuzetno malom postotku populacije, uključene u neki oblik tjelesne aktivnosti, potvrđuje potrebu promocije dobrobiti sportske rekreacije, kako za pojedince , tako i za društvo u cjelini.

Na Festivalu se natjecalo u sportskim disciplinama 30 ekipa, sa po 10 članica, od kojih su dvije ekipe bile iz Udruge „NORA“. Ekipe su se natjecale u šest disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i gađanje rukometnom loptom u metu.

Udruga sportske rekreacije „NORA“ Novska, kao Partner Projekta „Prevencija-korak do zdravlja“, Atletskog kluba „Novljanska grupa atletičara“ Novska, sudjelovanje na ovom Festivalu, iskoristila je i u cilju povećanja svijesti žena o važnosti prevencije i usvajanja zdravih životnih navika, radi smanjenja broja oboljelih od malignih bolesti.

Udruga „NORA“, sukladno svom cilju djelovanja, i ovaj Festival je iskoristila za promicanje tjelesno aktivnog načina života, u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja, te prevencije kroničnih bolesti, kao i povećanja kvalitete života žena.