Grad NOVSKA Službene stranice

LADO – Božićni koncert „Radujte se narodi“

Predblagdansko vrijeme Božićnim  koncertom „Radujte se narodi“ , LADO, ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, izborom najpoznatijih tradicijskih pjesama iz svog božićnog programa, nastupili su u Novskoj.

Mješoviti zbor uz pratnju tamburaškog orkestra i dirigiranje Bojana Bogrmilovića, izveli su  Božićne pjesme i napjeve u obradi Dražena Kurilovčanina, Zorana Jakunića i Bože Potočnika.

Koncert su započeli pjesmom, „Kyrie eleison, eleison, Isus se rodi u štalici: Pojte pastiri, tamo se njemu poklonite“,  izvodeći božićne pjesme koje su dio  hrvatskog identiteta i izraz  duhovnog bića, završili predivnu večer s „Narodi nam se Kralj nebeski“ uz zasluženi pljesak publike i više poziva na bis.

Duh nadolazećeg Božića, LADO nastupima pronosi širom Hrvatske, osim u Novskoj,  koncertima u Prelogu, Varaždinu i Zagrebu.

Ansambl LADO više puta je gostovao u Novskoj, na radost Novljana, u povodu blagdana Božića kada su izvodili Adventske koncerte, uz Dan grada i blagdan Lukova, a ovim koncertom obilježili i 69. godina postojanja.