Grad NOVSKA Službene stranice

Odbačen prijedlog o razrješenju Marinka Stojića s dužnosti  predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske.

Odbačen prijedlog o razrješenju Marinka Stojića s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske.

Temeljem zahtjeva Kluba vijećnika HDZ-HSS za opoziv s dužnosti Marinka Stojića (SDP), predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske, sazvana je u četvrtak, 28. srpnja 28. sjednica  Gradskog vijeća Grada Novske.

U obrazloženju svog zahtjeva, a kojeg su svojim potpisom potvrdili vijećnici Ivica Vulić, Marija Kušmiš, Miroslav Perošević, Darko Iličić, Mišo Tušek, Franjo Gradečak i Siniša Kesić, među ostalim stoji da se opoziv traži zbog "konstantnog kršenja Poslovnika o radu  Gradskog vijeća Grada Novske nedozvoljavanju iznošenja stava i mišljenja i fizičkom zaprječavanju prijavljivanja za podnošenje vijećničkih pitanja". Također, se navodi da se "dozvoljava vrijeđanje i prozivanje oporbenih vijećnika", te se poziva da zbog moralne odgovornosti Marinko Stojić podnese ostavku jer "nije odjavio prebivalište s područja Grada Novske".

Na ovaj zahtjev predsjednik  Gradskog vijeća Grada Novske Marinko Stojić očitovao se pismeno putem medija i prije sjednice, te je još jednom opovrgnuo sve navedene primjedbe i zahtjeve.

"Sukladno članku 9. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Novske imam prijavljeno  prebivalište na području Grada Novske na adresi: Ivana Gundulića 26, Novska, sve u skladu sa zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Gradskog vijeća Grada Novske i kao dokaz tome prilažem Uvjerenje o prebivalištu ( Broj: 511-10-11-05-45-943/2016, od 01.  srpnja 2016. kojim to i dokazujem. Svojim postupanjem ni na prethodnim sjednicama kao ni na prošloj 27. Sjednici nisam povrijedio ni Poslovnik ni dignitet ni jednog vijećnika Gradskog vijeća. Također, odredbama Poslovnika o radu meni kao predsjedniku Gradskog vijeća utvrđeno je pravo i obveza održavanja reda na sjednicama Gradskog vijeća. S obzirom na činjenice koje dokazuju da u vođenju sjednice nisam povrijedio odredbe Poslovnika Gradskog vijeća Grada Novske i da imam prebivalište na području Grada Novske, te da su netočni navodi iz podnesenog zahtijeva, odnosno da ih u cijelost osporavam, predlažem da povučete Zahtjev za pokretanje postupka razrješenja mene kao  predsjednika Gradskog vijeća, pritom  imajući u vidu odgovornost prema građanima Grada Novske, koji su nam svima dali svoje povjerenje da donosimo odluke sukladno zakonskim propisima, pokažemo odgovornost  i da svi zajedno štitimo dignitet Gradskog vijeća Grada Novske.", ponovio je svoje pismeno očitovanje predsjednik Stojić.

Nakon poduže i na trenutke emotivne i uvredljive rasprave, s 9 glasova protiv i 5 glasova za, odbačen je prijedlog o razrješenju Marinka Stojića s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske.