Grad NOVSKA Službene stranice

Odlične nagrade ovogodišnjeg Global Game Jam-a!

Odlične nagrade ovogodišnjeg Global Game Jam-a!

Od 26. do 28. siječnja u Novskoj će se po peti put održati hrvatska verzija svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Organizatori ovog #gamedev eventa su Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Ove godine nagrade su osigurali A1 Hrvatska d.o.o., brend gaming opreme White Shark te medijska kuća VIDI, regionalni gaming časopis Reboot te Coeto.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije programera – timova odraslih i srednjoškolaca. Nagrade za odrasle osiguravaju inkubator PISMO, A1 Hrvatska i VIDI medijska kuća. Prvo mjesto: 1500 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Drugo mjesto: 550 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Treće mjesto: 350 eura + Playstation 5 Bundle + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Nagrade za srednjoškolske ekipe za najbolje tri plasirane ekipe osigurava White Shark u širokom rasponu proizvoda za svaku osobu u timu uz šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje. Gaming magazin, Reboot, prvoplasirane će ekipe nagraditi s Indie paketom za dvije osobe, za jednu od najvećih svjetskih boutique games konferencija – Reboot Develop Blue 2024 koja će se održati u Dubrovniku od 22.-24. travnja ove godine. Dok će Coeto prvoplasirane ekipe nagraditi s besplatnim trogodišnjim pristupom platformi, a sve ostale sudionike s godinom dana besplatnog pristupa! Dosadašnjim sponzorima, pridružili su se Coca – cola, Monster energy i Coeto.

Da ovaj događaj raste iz godine u godinu, to pokazuju brojke natjecatelja, partnera te sve bolje nagrade koje osiguravaju naši sponzori! Hvala svima koji su nas prepoznali kao središte hrvatske gaming industrije!“, poručili su iz inkubatora PISMO i iz udruge HU-IZ-VI.

Organizatori su i ove godine osigurali sva tri obroka, a za ona izbirljiva nepca, dobiva se i ugostiteljska ponuda. Osigurani su pomoći ležajevi te chill zona koja će poslužiti za predah natjecateljima te svima koji prate natjecanje.

Uz organizatore tu je i niz partnera koji pomažu u organizaciji, pri čemu su istaknuti komunalno poduzeće Novokom, Srednja škola Novska, Grad Novska, Razvojna agencija SIMORA, Regionalni koordinator SMŽ i Sisačko-moslavačka županija.

Završene videoigre ocijenit će žiri u sastavu Kristijan Škarica (𝗚𝗲𝗽𝗲𝗸, 𝗖𝗼𝗲𝘁𝗼 𝗶 𝗗𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗸𝗮), Nikola Kovač (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku), Dominik Cvetkovski (Aniq). Ocjenjuju se najbolji gameplay-i, grafike, ali i najbolje prezentacije završenih radova. Najbolji odrasli tim očekuje nagrada – novčani iznos 1.500,00 eura, Playstation 5 Bundle i pretplata na magazin VIDI. Najbolji srednjoškolski tim kući će otići sa setom opreme brenda White Shark.

Detaljni raspored ovogodišnjeg Global Game Jam-a bit će pravovremeno objavljen na Discordu. Natjecanje se održava u novljanskoj sportskoj dvorani, a prijave su moguće putem linka.