Grad NOVSKA Službene stranice

Povodom proslave Dana Grada Novske i sv. Luke na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Novske najzaslužnijima su dodijeljena priznanja

Povodom proslave Dana Grada Novske i sv. Luke na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Novske najzaslužnijima su dodijeljena priznanja

Uz govore gradonačelnice Marije Kušmiš i predsjednika Gradskoga vijeća Ivice Vulića, čestitke Novljanima uputili su i Stefan Bubeck iz njemačkog grada Mengena, Ivan Buntić iz Tomislavgrada u ime svih gradova prijatelja, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, te sisačko-moslavački župan i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Ivan Celjak.

Ministar Erlić primio je i najviše priznanje, plaketu Grada Novske za značajan doprinos Novskoj, kao i za financijsku potporu svim razvojnim projektima, posebno Centru gaming industrije. Roman Vukalović dobio je nagradu za životno djelo za očuvanje i zaštitu tradicijskog kulturnog dobra, a posebno za osnivanje Muzejske zbirke Vukalović. Pisano priznanje pripalo je Zlatku Juriću za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promociji sporta, posebno košarke, te Veterinarskoj stanici Novska za dugogodišnji doprinos razvoju i unapređenju uzgoja životinja, očuvanja biološke raznolikosti te očuvanju identiteta hrvatskog stočarstva na području Novske. Pisana priznanja pripala su i Miroslavu Matiću za značajan doprinos razvoju obrazovanja, kreativno i inspirativno prenošenje znanja učenicima, promicanje glazbene kulture i organizaciju manifestacija za djecu i mlade, te Bruni Pelivanoviću za značajne zasluge u promicanju svih važnih datuma iz Domovinskoga rata, te za požrtvovan rad u Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije, Podružnica Novska.

Gradonačelnica Kušmiš s posebnim ponosom govorila je o Novskoj, njenom razvoju, ali i hotelu Knopp koji je desetljećima u samom centru grada stajao neobnovljen, a danas je prekrasno zdanje koji će u narednom razdoblju otvoriti svoja vrata. U govoru se zahvalila svima koji u razvoju Novske sudjeluju, a dobitnicima čestitala na priznanjima. „Novska je mali grad, ali grad velikog srca i velikih mogućnosti. Svim Novljanima i Novljankama, neka je sretan još jedan Dan Grada!“, poručila je gradonačelnica.

Lukovo u Novskoj 2024. održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva kulture i medija, te niza sponzora, a petodnevni program pratilo je više tisuća posjetitelja.