Grad NOVSKA Službene stranice

Prisegnuli vijećnici sedmog saziva Gradskog vijeća Grada Novske

Nakon konačnih rezultata izbora za predstavnike Gradskog vijeća Grada Novske sazvana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Novske 12. lipnja,  na kojoj je prisegu dalo 17 vijećnika Gradskog vijeća. Na sjednici je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske izabran Ivica Vulić (HDZ), te jedan potpredsjednik - Krešimir Marenić (HSS), glasovima vladajućih, dok je oporba bila suzdržana, a prijedlog oporbe da drugi potpredsjednik bude Vlado Klasan (DLS) nije dobio potrebnu većinu. Vladajući su bili suzdržani, za je bilo šest oporbenih vijećnika koalicije dok je oporbeni Željko Soldo (HSP-HSLS) bio protiv.   

Predsjednik vijeća uz čestitke svim vijećnicima na izboru, pozvao je sve na suradnju rekavši kako očekuje da svi svojim radom daju doprinos za bolji razvitak Grada Novske.

Demokratski rad u Gradskom vijeću Garda Novske očekuje Marin Piletić, gradonačelnik, a od predsjednika Vulića, da u kulturnom i civilizacijskom činu vodi sjednice, sukladno Statutu i Poslovniku o radu Gradskog vijeća.