Grad NOVSKA Službene stranice

Švicarski veleposlanik posjetio Novsku

Švicarski veleposlanik posjetio Novsku

Veleposlanik Švicarske, g. Urs Hammer, u pratnji Pere Katušića, savjetnika za politička i gospodarska pitanja te vježbenice Julie Eriksson posjetio je danas Grad Novsku. U prostoriji gradske vijećnice primili su ga gradonačelnica Marija Kušmiš te dogradonačelnik Siniša Kesić, koji su mu poželjeli iskrenu dobrodošlicu u Novsku.

Nakon sastanka domaćini su poveli uvaženog gosta na razgledavanje ključnih projekata Grada Novske, započevši s Hotelom Knopp. Veleposlanik je bio zaintrigiran bogatom arhitektonskom baštinom koju predstavlja ovaj poznati hotel, a gradonačelnica mu je pojasnila kako će ondje biti lociran i Muzej vojne granice. Nakon toga krenulo se ka Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

U zgradi PISMO-a veleposlanik Hammer imao je priliku naučiti ponešto o razvoju video igara u Hrvatskoj, a na iznenađenje okupljenih poželio je i osobno isprobati VR tehnologiju – kojom je bio impresioniran. Pohvalio je ove kapitalne investicije u Novskoj te poželio puno sreće u daljnjem razvitku. Gradonačelnica Kušmiš tada je povela goste u zgradu PISMO 1 pored stare Pošte, gdje se nalaze brojni start-upovi i gaming poduzetnici. Ovdje se demonstrirala hologramska tehnologija i mnoštvo drugih inovacija, a gospodin Hammer poželio je svima poslovni uspjeh. Posjet zgradi Učeničkog doma u kojoj se također odvijaju programerske edukacije označio je kraj razgledavanja Novske, a veleposlanik je srdačno zahvalio svima na gostoprimstvu.