Grad NOVSKA Službene stranice

Investicijski forum LIDER INVEST ISTOK održava se  4.5. u Novskoj

Investicijski forum LIDER INVEST ISTOK održava se 4.5. u Novskoj

Ciklus investicijskih foruma Lider invest, kojeg poslovni tjednik Lider organizira još od 2016.godine, započinje svoj put promicanja proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost 4. svibnja 2023. u Novskoj, u Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO 2 s početkom u 10 sati. Nakon pozdravnih govora Tihomira Babića, predsjednika Županijske komore Sisak, gradonačelnice Novske Marije Kušmiš te župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka, koji će također održati prezentaciju o poduzetništvu u SMŽ, slijedi predstavljanje projekta Lider invest. Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, predstavit će mogućnosti financijske podrške HBOR-a poduzetnicima u SMŽ. O preprekama za stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja, ali i o tome kako ukloniti te prepreke, na panel-raspravi govorit će Matt Darko Sertić, osnivač i direktor sisačke tvrtke Applied Ceramics, Zlatko Redžić, direktor novljanske tvrtke Metaflex, Stjepan Šmit, vlasnik i direktor kutinske tvrtke Šmit Electronic, te Ella Jagodin, HR menadžerica unovljanskoj tvrtki Ante Mijić-Quercus. Panel će moderirati Liderova urednica Manuela Tašler.


Obilazak hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma medijska kuća LIDER nastoji poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima finacniranja te otvoriti raspravu o dosad pokrenutim projektima, a ovoga puta zbog razvoja gaming industrije, odabrali su za domaćine programa Novsku i gaming inkubator PISMO powered by A1. Sisačko-moslavačka županija u ovom trenutku je jedna od najperspektivnijih mjesta za investitore s obzirom na regionalnu kartu potpora i povrat investicije koji se može ostvariti, kao i niz drugih pogodnosti za novo otvaranje tvrtki, ali i zapošljavanje radne snage u postojeće tvrtke. Sve pogodnosti obuhvaća program #poduzetničkaSMŽ koji će biti predstavljen tijekom foruma. Partneri ovog projekta su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), te Hrvatska gospodarska komora (HGK).

 

Sudjelovanje na investicijskom forumu Lider invest u Novskoj se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebna registracija. Cjelokupan program dostupan je na poveznici.